Sve je počelo od Andreja Kramarića...
 LAURENCE GRIFFITHS Afp
KLJUČNI TRENUTAK

Akcija od 51 sekunde sa 17 dodavanja, ali jeste li vidjeli što se zapravo dogodilo prije gola!?

Povijest je mogla, pa i trebala biti drugačija. Engleski pogodak nije se trebao nikad dogoditi!
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. lipanj 2021. 19:23

Akcija za gol Engleske počela je kad je na semaforu pisalo 55:17. Vrsaljko je izveo aut do Modrića, koji je kratko uz aut-liniju produljio do Kramarića. Trippier je potom uzeo loptu Kramariću, dojam je, prekršajem. Sudac Orsato je situaciju gledao preko ramena Rebića iz blizine, s udaljenosti manjom od deset metara, i nije se oglasio.

A vjerojatno je trebao jer Trippier je preko Kramarića pokušao doći do lopte, no loptu nije dotaknuo, a Kramarića je srušio. Nije to bio nikakav brutalan prekršaj, možemo pričati i o intenzitetu, ali Trippier je Kramarića srušio, nije došao do lopte i prema tome Orsatova odluka bila je pogrešna. Zlatko Dalić je negodovao, Ante Rebić je također raširio ruke i, čini se, nešto dobacio talijanskom arbitru, ali pomoći nije bilo.

Uslijedila je akcija koja je okončana u sljedećoj minuti, a nakon Kramarića loptom su igrali i Phillips, Stones, Mings, Trippier, Rice, Kane, Sterling i Walker. Akcija sa 17 dodavanja u kojoj je sudjelovalo samo igrača trajala je 51 sekundu, lopta je nakon udarca Sterlinga u mreži završila u 56:08.

E sad, je li startni dvoboj Trippiera i Kramarića, koji je okončan posrtajem hrvatskog napadača, vrlo moguće i zbog prekršaja engleskog beka, VAR trebao provjeravati? Jest, jer radi se o kontinuiranoj akciji koja je okončana pogotkom, nema veze što je do tog gola prošla skoro minuta. No, budući da je Orsato sporni duel vrlo dobro vidio te da se ne radi o “očiglednoj pogrešci”, nije bilo elemenata da se Sterlingov pogodak ne prizna.

Nije Orsato krivac za poraz Hrvatske i ne treba u toj jednoj odluci tražiti nikakav alibi, ali činjenica je da bi povijest bila nešto drugačija da iskusni talijanski arbitar u toj 56. minuti nije donio pogrešnu odluku...

Linker
26. travanj 2024 01:58