Ralf Rangnick

 ERWIN SCHERIAU Afp
IZ SUPARNIČKOG KUTA

Austrijanci na Vatrene idu bez jednog od najvažnijih: ‘Modrić je sjajan, poseban, ali nije Superman!‘

Novi izbornik Ralf Rangnick debitirat će u Osijeku: ‘Optimističan sam, vrijeme je za novi početak.‘
Piše: JL.Objavljeno: 02. lipanj 2022. 13:59

Piše: Gradimir Đukarić

Pet puta je nogometna reprezentacija Austrije stajala nasuprot Hrvatske. I pet puta izgubila. Jako dobro je s tom neugodnom tradicijom upoznat Ralf Rangnick, donedavni trener Manchester Uniteda kojem će utakmica protiv Hrvatske biti premijerna u ulozi austrijskog izbornika.

- Tradicije su tu da se ruše i mijenjaju... Možda je petak dan kada ćemo napokon pobijediti Hrvatsku. Moramo na razmišljati na taj način. Ako budemo razmišljali drugačije onda i ne trebamo putovati u Osijek nego ostati u Beču - kazao je Rangnick u posljednjem obraćanju medijima pred polazak u Osijek.

Otkrio je i kako nestrpljivo, ali i s puno optimizma, očekuje svoje izbornički debi koji će uslijediti nakon svega četiri treninga koje je odradio s reprezentacijom.

- Iščekivanje je veliko. Vrijeme je za novi početak. Cilj je jasan, želimo igrati dobro i, naravno, i pobijediti. Imali smo sjajnu energiju na treninzima, momci su svi bili vrlo koncentrirani i usredotočeni. Imam odličnu grupu nogometaša, tako da sam optimističan za utakmice koje nam slijede - kazao je

Rangnick nije želio otkriti kako bi mogla izgledati postava koju će suprotstaviti Hrvatskoj. Izvjesno je tek kako kapetana Davida Alabe neće biti u zapisniku. To je ono što je i najviše zanimalo austrijske novinare. Nedovoljno oporavljeni suigrač Luke Modrića neće ni doputovati u Osijek nego će ostati u Beču i u subotu ujutro pridružiti se reprezentaciji.

image
ROBERT JAEGER Afp

- Dogovorili se kako neće putovati s nama, uostalom tek nam se u srijedu priključio, već će raditi seanse sa svojim osobnim trenerom. Trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Danske - kazao je Ragnick.

Otkrio je i kako će se njegova momčad pokušati nametnuti Hrvatskoj.

- Želimo odrediti tijek događaja, bez obzira na to je li protivnik ili imamo li loptu - dodao je austrijski izbornik

U skupini s Hrvatskom, Danskom i Francuskom, Austrija se nikako ne može smatrati favoritom.

- Austrija je 34. reprezentacija svijeta na Fifinoj ljestvici, ali kvalitetom zaslužujemo bolje mjesto. Najbolji način da to dokažemo je da pobjeđujemo jake suparnike. Mi u ovoj skupini nismo favoriti, ali nije važno kakvi su omjeri na nas, važno je da igrači pokažu koliko su dobri - kazao je.

U izostanku Alabe kapetansku vrpcu vjerojatno će preuzeti veznjak Wolfsburga Xaver Schlager.

- Dojmovi s treninga su jako dobri. Ako tu atmosferu uspijemo prenijeti na teren očekujem uzbudljivu utakmicu - kazao je Schlager koji će se u Osijeku nakon godinu dana susresti sa bivšim suigračem Josipom Brekalom.

- Josip je odličan igrač, voli igrati jedan na jedan, odličnog je šuta i tehnike. Sretan sam što ćemo se opet vidjeti - kazao je.

Naravno, neizostavno pitanje bilo je kako zaustaviti Luku Modrića.

- Modrić je fantastičan igrač, poseban, igrač sjajne vizije, ali nije Superman. Trebamo ga pritisnuti i ne dozvoliti mu vremena za kreaciju - rekao je austrijski veznjak.

Linker
09. svibanj 2024 07:45