RONALD GORSIC Cropix
PROMJENE U SASTAVU

Dalić je dao priliku velikom povratniku: Za Vatrene je zaigrao prvi put nakon čak 1959 dana

Hrvatski izbornik dosta je ispremiješao sastav za finale s Egiptom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. ožujak 2024. 21:32

Zlatko Dalić napravio je više izmjena u početnoj postavi za finale u Kairu nego što se očekivalo. U utakmicu je odlučio krenuti bez senatora Matea Kovačića i Andreja Kramarića koji su kod njega inače standardni starteri. Dao je šansu od prve minute Nikoli Vlašiću, Lovri Majeru, Bruni Petkoviću i Marku Pjacu u ofenzivnom dijelu, dok je u obrani ponudio novi stoperski dvojac, Slavonski, Domagoj Vida Marin Pongračić. Joško Gvardiol ponovno je postavljen na lijevog braniča kao i u studenom u utakmici s Latvijom u Rigi.

Nediljko Labrović dobio je prigodu za debi u A reprezentaciji i to od prve minute, a izbornik je unaprijed najavio kako će drugo poluvrijeme braniti Dominik Kotarski. U obranu je stavio trojicu novih imena – Stanišić, Vida, Pongračić te s njima na lijevog braniča Gvardiola. Neki će kazati da Gvardiola više vole gledati na stoperu, no čim je poveo na turnir samo jednog lijevog braniča Sosu, a čak petoricu stopera bilo je jasno da ima plan Joška još jednom provjeriti u toj ulozi.

Vezni red, kao što smo navikli, dobili su zadatak držati Luka Modrić i Marcelo Brozović, ali ovaj put ne s Kovačićem. Kao ofenzivniji ušli su Nikola Vlašić i Lovro Majer. To ima smisla jer Hrvatskoj nedostaje često konkretnosti iz sredine, iako se možemo pitati koliko je to Dalić spreman učiniti na Euru. U prvom ogledu vođa napada bio je Andrej Kramarić, u drugom Bruno Petkovića, Kramarić je zapravo pošteđen da ne igra još jednom cijeli susret, a Marko Pjaca je veliki povratnik nakon svih problema jer Dalić mu je dao prigodu da prvi put zaigra za Hrvatsku od 15. studenoga 2018. godine. Nakon 1959 dana.

Linker
04. svibanj 2024 12:34