DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZA DNEVNIK NOVE TV

Dalić pobliže pojasnio odabir igrača za Euro: ‘Nisam mogao stavit na popis igrača koji je ozlijeđen‘

U razgovoru za Dnevnik Nove TV Zlatko Dalić dodatno je pojasnio svoj izbor igrača za Euro
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2021. 20:57

Danas je hrvatski nogometni izbornik objavio popis od 26 igrača za kontinentalnu smotru. Pojasnio je odluku na bekovskim pozicijama, izbor Juranovića na desnom beku, te Bradarića i Gvardiola na lijevom.

"Pa to je logično rješenje bilo. Rekao sam da sam pokušavao na desnom beku naći igrača koji nije na toj poziciji prirodnoj, Juranović igra stalno u Legiji, prvak je države, igra dobro. Tu je i Šime Vrsaljko, tako da imamo tu rješenja. S druge strane, Bradarić i Gvardiol su bili u mojim kombinacijama i prije, ali zbog mlade reprezentacije nisu. Sad su dočekali svoju šansu, igraju dobro, igrali su dobro za mladu reprezentaciju i mislim da tu nije bilo nikakvih velikih dilema s moje strane. Filip Uremović je bio na popisu, ali je otpao zbog ozljede - za sada je otpao! Nadam se da će u ovih 7 dana biti to riješeno, vidjet ćemo situaciju. Nisam mogao stavit na popis igrača koji je ozlijeđen u ovom trenutku, ali će biti sad 7-8 dana vremena. Ionako mi taj zadnji popis dajemo 1.6. tako da ima još uvijek prostora", rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Upitan da objasni zašto je dao prednost Luki Ivanušecu u veznoj liniji ispred Tome Bašića ili Lovre Majera, Dalić je rekao:

"Pa Ivanušec igra jako dobro u Dinamu, bio je jedan od najboljih, ako ne najbolji igrač mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Ono što meni je trebalo - to je ta desna strana, gdje imamo jedan mali problem. I prije sam govorio o tome da svi vole igrati lijevo, Ivanušec igra tu poziciju i veliku trkačku moć ima, igra dobro u Dinamu i on je taj poziv zavrijedio", objasnio je Dalić.

Linker
04. svibanj 2024 22:05