REUTERS/Darren Staples
ZASLUŽIO JE

HRVATSKA PO PRVI PUT STARTA S NOVIM KAPETANOM Rutiner među Vatrenima u novoj ulozi: 'To je velika čast, motiv i zadovoljstvo, hvala izborniku'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2018. 23:45

Domagoj Vida u ponedjeljak će protiv Jordana biti kapetan Hrvatske, u novoj hijerarhiji, otkad nema Ćorluke i Mandžukića on je treća opcija za kapetana, nakon Modrića i Rakitića. Premijerno će ponijeti vrpcu od početka susreta.

- Prvi sam put kapetan, to je velika čast, motiv i zadovoljstvo, hvala izborniku što mi je pružio tu priliku - kazao je Vida, na što se Dalić dobacio:

- Htio je i on ići kući, ali kad sam mu kazao da će biti kapetan, ostao je - nasmijao se izbornik pa objasnio: - Dakako, šalim se.

Vidao je nastavio:

- Malo sam virozan još uvijek, ali ne dam se. Proveo sam vikend u Opatiji sa ženom i sinom, David se kupao, ja sam bio samo gledatelj.

O dvoboju s Jordanom kazao je:

- Dobit će šansu neki igrači koji su imali manje minuta u nacionalnom dresu, i to će biti dobra provjera. Očekujem pobjedu, da navijači uživaju, bit će pun stadion i to nas čini sretnima.

Vida je rutiner među Vatrenima, no dobro pitanje za kviz bilo bi: tko će završiti utakmicu kao kapetan? Kako je izbornik najavio da će osim njega zamijeniti Lovrena i Badelja, te vjerojatno Kramarića i Rebića, kome će vrpca?

Donosimo listu kandidata: Pjaca, Jedvaj, Pivarić, Mitrović. Tko li će biti sretan dobitnik? I koliko će puta vrpca tijekom susreta mijenjati vlasnika? Prirodno, kad ne bi bilo tako puno promjena, Vidin zamjenik bio bi Lovren ili Badelj.

Linker
27. travanj 2024 01:40