Zlatko Dalić

 VLADO KOS Cropix
TEŠKI GUBITAK

Izbornik pred novinarima otkrio najveći problem Vatrenih: ‘Ovo je neugodno! U teškoj smo situaciji...‘

‘Nisam razmišljao o tome da ne vodim utakmicu. Znam što mi je posao‘, pričao je Dalić.
Piše: JL.Objavljeno: 04. lipanj 2022. 08:06

Prvo što je izbornik Zlatko Dalić napravio nakon utakmice bilo je da se - ispričao.

- Zaslužena pobjeda Austrije, ispričavam se navijačima na lošoj utakmici. Prvih pola sata je bilo kvalitetno i nakon toga smo pali u svakom smislu. nestalo je energije, nestalo je snage i dogodio se zasluženi poraz. protivnik je bio agresivniji, puno brži, nismo parirali njihovom presingu - kazao je hrvatski izbornik.

Nosio se Dalić prethodnih dana s obiteljskom tragedijom, no nedugo nakon smrti oca opet je bio na klupi.

- Nisam razmišljao o tome da ne vodim utakmicu. To je moj osobni život, ali znam što mi je posao i ne tražim opravdanje. treba nakon ovoga izvući pouke i pokazati karakter.

Pokazala je Hrvatska u Osijeku dva lica.

- Prvih pola sata djelovalo je dobro, stvorili smo par dobrih situacija, i onda smo počeli raditi pogreške, povratna trka bila je najveći problem. Ništa nije bilo kako treba. Sada smo u teškoj situaciji, dogodio se poraz koji nismo očekivali. Slijede nam još tri utakmice, a fizički nismo spremni. Moramo igrače odmarati i dići na psihološkom planu. Moramo se posložiti i pokazati karakter jer ovo je neugodno - kazao je Dalić.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Veliko iskustvo

Blistao je nakon utakmice Ralf Rangnick nakon utakmice. No, i u velikoj pobjedi našao je zamjerki.

- Vrlo je zahvalno kada imaš ovako uspješan početak kao novi trener. Imali smo problema uvodnih 20-25 minuta utakmice. Nismo uspjeli staviti Hrvatsku pod pritisak, predavali smo lopte jako brzo. Promijenio sam tada taktiku u 4-2-2-2, uspjeli smo se bolje pozicionirati, zabili gol, u drugom dijelu smo dominirali, zabili dva gola, a mogli smo i više. Moram biti zadovoljan s posljednjih sat vremena, ali u nogometu je važan balans jer nismo bili dobri prvih pola sata - kazao je Rangnick.

Trijumf protiv Hrvatske u velikom stilu najavio je velike stvari od Austrijanaca u budućnosti.

- Naša momčad pokazala je kvalitetu i mogućnosti i u defenzivnom i ofenzivnom dijelu. Bili smo mirni, nismo previše trošili energiju, balans u momčadi je odličan i vjerujem da ćemo u budućnosti biti još bolji - poručio je.

image

Ralf Rangnick

ROBERT JAEGER Afp

Trijumf 3:0 na gostovanju kod Hrvatske sigurno će odjeknuti europskim nogometom.

- Kod nas nema euforije. Ovaj rezultat je dobar za samopouzdanje, zvuči fantastično, ali meni je bitnije kako je momčad igrala i da s takvom energijom nastavi dalje - kazao je Rangnick.

Uslijedilo je pitanje je li Hrvatska momčad za svjetski vrh bez Luke Modrića.

- Hrvatska ima visoku kvalitetu i bez Modrića što se moglo vidjeti u prvih 30 minuta kada su dominirali. Nije bez razloga bila druga na svijetu, ali za mene je važno da smo se mi predstavili u najboljem svjetlu protiv takvog protivnika. Ovo je za moje igrače bilo veliko iskustvo - kazao je.

Linker
12. svibanj 2024 19:00