REUTERS/Borut Zivulovic
PRVI PUT O TOJ TEMI

KOLIKO JE KEK ZAISTA BIO BLIZU KLUPE VATRENIH? Nekadašnji prvak s Rijekom bio je na utakmici nakon koje je smijenjen Čačić: 'Još jednom ponavljam...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2020. 21:55

Teška situacija za hrvatsku reprezentaciju koja je nastala nakon remija protiv Finske u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP u Rusiju 2018. dobro je poznata. Nakon dvoboja koji je na riječkoj Rujevici završio 1:1 smijenjen je Ante Čačić, a Hrvatska je uoči zadnjeg kola imala tri dana.

U tom je vremenu za izbornika postavljen Zlatko Dalić koji se sljedeći dan pojavio na zagrebačkom aerodromu s kojeg je Vatrene preko Ukrajine i Grčke poveo do ruskog srebra. U prvoj epizodi dokumentarnog serijala "Junaci našeg doba" bilo je govora o tome da je jedan od kandidata za upražnjeno mjesto izbornika bio i tadašnji Rijekin trener Matjaž Kek.

Aktualni slovenski izbornik gostovao je u utorak u podcastu Sportklub televizije u kojem se osvrnuo i na te dane.

- Ne, nikad nije bilo konkretnog kontakta s Hrvatskim nogometnim savezom. Razmišljanja možda je, bio sam na toj utakmici u Rijeci između Hrvatske i Finske, ali još jednom ponavljam nikad me nitko nije nazvao - rekao je Kek koji je s Bijelima svojedobno osvojio i naslov hrvatskog prvaka.

Linker
15. svibanj 2024 01:57