Marko Livaja

 TOM DUBRAVEC Cropix
Frane Vulas
Frane Vulas
PIŠE FRANE VULAS

Livaja je ostao sam, kao na streljani! Neprimjereno je reagirao, ali to je ništa za ono što je pretrpio

Konkretna osuda je izostala, i zato to dodatno boli. Bilo je vremena za čvršću reakciju
Piše: Frane VulasObjavljeno: 06. lipanj 2023. 21:22

Marko Livaja neće ići s reprezentacijom na završnicu Lige nacija u Nizozemsku. To je odluka koju je nogometaš Hajduka donio u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem nakon jučerašnjeg incidenta, odnosno koja se rodila gotovo 24 sata kasnije.

Nekolicina ‘navijača‘ je na prvom treningu reprezentacije u ponedjeljak na Rujevici baš vulgarno izvrijeđala Livaju. Nogometaš Hajduka našao se baš kao na streljani. Spominjali su mu čak i majku, da ne idemo u detalje. Tjerali su ga iz reprezentacije, govorili mu da je tovar, da plati štetu zbog zapaljenih sjedalica na finalu kupa... S tribine na kojoj su uglavnom bili roditelji s djecom. Nažalost ništa to nije čudno za nekog nogometaša Hajduka kada je na stadionu u Rijeci. Pogotovo ako se zoveš Marko Livaja. Osim što je ovaj put bio u dresu s hrvatskim grbom! I zato to pogotovo boli.

U zaštitu su mu odmah na travnjaku stali suigrači, Mateo Kovačić, Ivan Perišić, pomoćni trener Vedran Ćorluka. Perišić i na društvenim mrežama. Međutim, prava reakcija prije svih HNS-a, izbornika Zlatka Dalića, a pod reakcijom mislimo konkretna osuda, je izostala. I zato to dodatno boli. Najviše samog Livaju. Koji je opet ostao praktično sam kao na streljani. Tako se ‘obitelj‘ ne ponaša. A bilo je dovoljno vremena za nešto čvrsto, a ne ono što emitira poruku ‘ne bi se štel mešat‘, kamoli nekom zamjeriti.

Da se razumijemo, neprimjereno je na kraju reagirao i sam Livaja, ali to je ništa za ono što je pretrpio. Ponavljamo, u dresu s grbom HNS-a. Nekakvo spominjanje lopte koja je slučajno dječaka pogodila u ruku na tribini, nemušte priče da se to nije trebalo dogoditi, ali baš nitko od onih koji su to trebalo otvoreno nije stao iza Livaje. U tom incidentu Livaja je došao do ograde tribine, ali nitko od ključnih ljudi nije bez ograde stao iza nogometaša Hajduka.

Linker
05. svibanj 2024 14:29