Zlatko Dalić
 DENIS LOVROVIC
REAKCIJE IZBORNIKA

Nakon zagrebačkog poraza oglasili su se Dalić i Deschamps, izbornik Vatrenih otkrio zbog čega žali

Valjda će nam se vratiti sve to nekad, zavapio je Zlatko Dalić u izjavi nakon poraza od Francuske.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2020. 23:30

Nije moglo. Nije ni večeras. Francuzi su pobjedom (1:2) na Maksimiru i dalje ostali "crna mačka" za redove Vatrenih. Isto je, danas ili prije 22 godine. Pariz jednom, u polufinalu Mundijala, Moskva u finalu, Pariz i drugi put prije mjesec dana... Zagreb danas, Zagreb kad se opraštao Ladić... Svakako, ne valja, barem rezultatski. Što kaže izbornik Zlatko Dalić:

- Žao mi je. Mogu samo skinuti kapu dečkima na ovoj igri. Nakon 20. minute, a pogotovo u drugom poluvremenu dobro smo stajali. Opet smo primili gol nakon jedne jedine njihove šanse. Imali smo pas, dominaciju, kombinatoriku, ali to je nogomet. Žao mi je zbog ovih ljudi koji su bili tu, nisu zaslužili poraz. Nadam se da će nam se sve ovo vratiti neki drugi put.

Nije Dalić ni u jednom trenutku mijenjao igrače zbog nekog nezadovoljstva.

- Ma ne, bio je plan da se držimo istog ritma kroz cijelu utakmicu. Jer, u prvih 15 minuta dopustili smo Francuzima da igraju, ali pogotovo ulascima Kovačića i Brekala posložili smo se i bili još agresivniji i jači. Željeli smo pobjedu, to je sigurno, kao i to da smo izgledali još bolje nego u rujnu. Slažemo novu reprezentaciju, nije ovo ona sa Svjetskog prvenstva i trebat će vremena, ali mojim dečkima mogu samo skinuti kapu za sve učinjeno danas.

Švedska je izgubila u Portugalu (3:0), ali cilj Vatrenih su i dalje samo dobre igre.

- Jasno da je nama cilj ostati u toj elitnoj skupini Lige nacija, ali to prije svega moramo ostvariti našim igrama, a ne da netko drugi igra za nas. Ako nastavimo ovako, a za mjesec dana ćemo biti još spremniji, onda imamo šanse i u Švedskoj i doma protiv Portugala. Igramo velike utakmice, stvaramo reprezentaciju i želimo pobjeđivati - rekao je Dalić.

Izjava kolege mu, Didiera Deschampsa, nešto je drugačijeg tonaliteta:

- Bio je ovo dobar nacionalni "prozor" za nas, jako je lijepo da smo ga završili pobjedom. Ne smijemo se oslanjati na trofeje koje smo uzeli ranije, već treba igrati i dalje. Zadovoljan sam.

Linker
16. svibanj 2024 18:55