PAUL ELLIS Afp
NESRETNI MAJSTOR

‘Perišiću svaka čast, bio je najbolji, ali on je zabio dva najštetnija gola u povijesti Vatrenih...‘

Možda bi povijest hrvatske reprezentacije na Euru izgledala sasvim drukčije da nije bilo Ivana...
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 05. srpanj 2021. 20:56

- Bez obzira što zadnju utakmicu protiv Španjolske nije igrao zbog korone, za mene je Ivan Perišić bio najbolji hrvatski igrač na Euru. Bolji i od Modrića i od Kovačića, ustvrdio je u podcastu Supersportske novinar Sportskih Dražen Antolić, koji već godinama iz dana u dan prati hrvatsku reprezentaciju.

- Ali, isti taj Perišić postigao je dva najštetnija i najnepotrebnija gola u povijesti naše reprezentacije. Nenamjerno, naravno. Prvo je na Euru 2016. u samoj završnici zabio Španjolcima za pobjedu 2:1 i prvo mjesto u skupini. To nam je za suparnika u osmini finala donijelo Portugal, koji nas je izbacio i potom postao prvak Europe.

- A sada je poentirao glavom protiv Škotske za 3:1. Da je ostalo jedan razlike za nas, ne bi bili drugi u skupini i ne bi išli na Španjolsku. Nego na Njemačku, koja na ovom prvenstvu nije djelovala odveć uvjerljivo, a i njihova nam igra tradicionalno puno više odgovara nego španjolska, objasnio je Antolić.

Mnogi u Hrvatskoj prije Eura su tvrdili kako bi bilo dobro ne biti prvi u skupini jer bi tako u osmini finala izbjegli protivnika iz tzv. skupine smrti (Francuska, Portugal, Njemačka). Prvi su bili Englezi, koji su danas u polufinalu i kojima se ždrijeb potpuno otvorio. Još jedan dokaz kako se bilo kakve kalkulacije u nogometu gotovo uvijek vrate kao bumerang...

Pogledajte isječak iz podcasta:

Pogledajte cijeli podcast:

Linker
09. svibanj 2024 07:45