Dalić nije Vrsaljka zvao nakon Europskog prvenstva

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
NEMA GA OD EURA

Šime Vrsaljko otkrio kako mu je bilo kad ga je Zlatko Dalić otpisao i kad je razgovarao s izbornikom

Aktualni branić Atletica posljednje utakmice za Hrvatsku je odigrao na lanjskom Europskom prvenstvu
Piše: S.N.Objavljeno: 15. veljača 2022. 21:57

Šime Vrsaljko bio je jedan od junaka pohoda Vatrenih na svjetsko srebro 2018. godine, a nakon toga je počela njegova kalvarija s ozljedama zbog kojih nije nastupio ni u previše reprezentativnih ogleda.

Odigrao je Vrsaljko još tri utakmice u 2018. nakon Mundiala i Rusiji, a zatim je pauzirao sve do ožujka prošle godine. Tada je odigrao dvije utakmice u kvalifikacijama za SP u Kataru, kao i u dvije posljednje pripremne utakmice uoči prošlogodišnjeg Eura. Krenuo je Vrsaljko na europskoj smotri kao prvi izbor Zlatka Dalića na poziciji desnog beka, odigrao utakmice protiv Engleske i Češke i to je bilo to. Protiv Škotske i Španjolske nije ulazio u igru, a nakon Eura nije niti jednom dobio izbornikov poziv koji se odlučio za druge opcije na njegovoj poziciji, prije svih Josipa Juranovića i Josipa Stanišića. Tako je Vrsaljko ispao jedan od onih koje je Dalić prekrižio nakon Eura.

"Nikad nisam gledao reprezentaciju kao mjesto na kojem moram biti, ako to nisam zaslužio. Gledam na to strogo profesionalno. Ako nisam na razini koju zahtjeva reprezentacija, onda ne moram tamo ni biti. Najveći sam navijač hrvatske reprezentacije i kada igram i kada ne. Uvijek ću biti na raspolaganju i kad me budu trebali, naravno da ću doći. Bilo mi je teško i žao mi je. Više mi je bilo žao što me nema, ali kao profesionalac sam to prihvatio i to je normalno", rekao je Vrsaljko u razgovoru za Novu TV.

Aktualni igrač Atletica iz Madrida istaknuo je i kako nije imao direktnog kontakta s Dalićem.

"S izbornikom direktno nisam razgovarao. Nadam se da će doći situacija kad ćemo razgovarati o raznim temama, a što se tiče mojih suigrača i onih s kojima sam najbliži, naravno da smo u kontaktu i to je uvijek u pozitivnoj atmosferi."

Vrsaljko ipak nije odustao od reprezentacije, a o svojem 'nasljedniku' Josipu Juranoviću ima samo birane riječi.

"Navijači mogu od mene očekivati ono što kao profesionalac uvijek pružam, a to je dati sve od sebe. A sad kako će to izgledati na terenu, ako do toga uopće dođe, to ćemo vidjeti. Jedanaest nas je na terenu. A Josip je po mome mišljenju jako napredovao i on je budućnost hrvatske reprezentacije."

Linker
01. lipanj 2024 15:49