Hamit Altintop i Stefan Kuntz

 OZAN KOSE Afp
UOČI OKRŠAJA U BURSI

Turska zvijezda slučajno otkrila što spremaju Vatrenima? ‘Da to napravimo bilo bi ravno samoubojstvu‘

S Altintopovim mišljenjem oko formacijskih postavki složio se i Hurriyetov kolumnist Ugur Meleke
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. ožujak 2023. 13:06

Turski mediji nisu posvetili prevelik prostor iznenađujućem remiju Hrvatske i Walesa. Logično, više se bave svojom reprezentacijom, koja u Armeniji nije oduševila iako je ostvarila pobjedu rezultatom 1:2.

Rezultat Vatrenih uglavnom je u online izdanjima najjačih turskih medija popraćen tek kratkim izvještajima splitskog dvoboja.

Tako turska nacionalna televizija TRT u tekstu pod naslovom ‘Hrvatska šokirana u 90+3‘ izvještava kako je Hrvatska u Splitu odigrala 1:1 s Walesom.

‘‘Hrvatsku je u vodstvo doveo Andrej Kramarić u 28. minuti, dok je za Wales strijelac bio Nathan Broadhead u 90+3. minuti. Nakon ovog rezultata Turska će zaključiti tjedan kao vodeća momčad kvalifikacijske skupine‘‘, stoji u tekstu.

image
ARIF HUDAVERDI YAMAN Anadolu Agency Via Afp

Sozcu piše o povoljnom rezultatu za Tursku: ‘Wales je u trećoj minuti nadoknade šokirao Hrvatsku‘.

Milliyet ističe: ‘‘Wales se vratio u život u posljednjoj minuti! Hrvatska nije uspjela održati nadmoć‘‘.

Bivši turski reprezentativac Hamit Altintop za Sabah je naglasio kako nije zadovoljan onime što je reprezentacija pokazala protiv Armenije te upozorava izbornika Stefana Kunza:

- Igranje s trojicom u obrani protiv Hrvatske bi bilo samoubojstvo!

Znači li to da je Altintop razotkrio početnu formaciju Turske? Hurriyetov kolumnist Ugur Meleke bio je razočaran ‘konzervativnom‘ početnom postavom Turske, kao i igrom prikazanom u prvom poluvremenu.

‘‘Kad smo se u nastavku vratili u 4-3-3, počeli smo malo više pokazivati našu kvalitetu i to je bilo dovoljno za pobjedu. No, ako želimo svladati Hrvatsku kod kuće u utorak, ne smijemo protiv nje izaći sa samo dva vezna igrača. Hrvati imaju jedan od najbolje organiziranih veznih redova na svijetu. U Bursi bi obrana s trojicom i dva veznjaka bili poput samoubojstva‘‘, piše Ugur Meleke.

Linker
24. travanj 2024 22:29