ANTE CIZMIC Cropix
OGROMAN GUBITAK

Tužna vijest za Zlatka Dalića! Hrvatski izbornik ostao bez oca i smjesta se zaputio u Livno

Zlatko Dalić dobio je tužnu vijest - u Livnu mu je preminuo 91-godišnji otac Ivan
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. svibanj 2022. 22:58

Izbornik je često bio u rodnom gradu u roditeljskom kući jer i otac i majka Kata dugo su teško bolovali. Još prije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine Ivan je bio hospitaliziran, tada je doživio najveći sinov uspjeh što mu je vjerojatno i produžilo život.

- Sine, budi čvrst i svoj, i ostani što dulje u Rusiji - poručio mu je prije četiri godine budući da je izborniku bilo vrlo bolno zaputiti se na Mundijal.

Zlatko Dalić vodio je trening na Maksimiru nakon kojeg mu je javljena informacija koje se najviše bojao. Odmah je sjeo u auto i zaputio se u Livno gdje mu žive i brat Miran i sestra Mladenka, a pogreb će biti u srijedu. U Livno na posljednji ispraćaj izbornikova oca doći će i delegacije HNS-a predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, a sigurno će mu sućut doći izraziti i brojni drugi ljudi iz sportskog i društveno-političkog života. Kao što su to učinili reprezentativci i članovi stručnog stožera.

Prema vijestima iz HNS-a izbornik će se potom vratiti u reprezentativni tabor te će voditi nacionalnu vrstu u Osijeku u susretu s Austrijom u petak. Bude li mogao.

Nevjerojatan je raritet i podudarnost da je isti dan pripreme francuske reprezentacije napustio izbornik Didier Deschamps kojem je također umro otac - Pierre!

Svjetski prvak i svjetski dopravak iz moskovskog finala Deschamps i Dalić jedan za drugim ostali su bez roditelja. A uskoro ih u Splitu čeka međusobna utakmica. Zlatko nikad nije skrivao golemu privrženost ocu i obitelji te je za njega ovo ogroman gubitak.

"S velikom tugom primili smo ovu vijest o odlasku Zlatkovog oca. Zlatku i njegovoj obitelji izražavamo najdublju sućut te mu poručujemo da cijela hrvatska nogometna obitelj stoji uz njega u ovom teškom trenutku. Želimo mu da malu utjehu pronađe u tomu što je otac otišao izuzetno ponosan na sve ono što je Zlatko postigao u životu, kakav je postao čovjek i kakvu je obitelj sagradio. Neka Ivan počiva u miru Božjem", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, pozvavši medije i javnost da poštuju privatnost izbornika Dalića u ovom trenutku.

Kustić će predvoditi delegaciju Saveza na posljednjem ispraćaju u Livnu, a do povratka izbornika u reprezentativni kamp, reprezentaciju će voditi Dalićev stručni stožer. (HNS)

Linker
23. travanj 2024 06:09