Ivica Ivušić

 Nsjsport/shutterstock Editorial/profimedia
TEŠKO IZBORENA POBJEDA

Vatreni ušli u finale, u utorak ih čeka spektakl. Ivušić junak raspucavanja

Pobjedom protiv Tunisa, Hrvatska je izborila finale s domaćinom Egiptom pred punim stadionom
Piše: Dražen Antolić, SNObjavljeno: 23. ožujak 2024. 23:19

Hrvatska - Tunis 5:4 (0:0)

HRVATSKA (4-3-3): Livaković (od 46. Ivušić) - Juranović, Erlić (od 58. Ćaleta-Car), Gvardiol, Sosa - Modrić (od 58. Vlašić), Brozović (od 58. Marco Pašalić), Kovačić (od 67. Petković) - Mario Pašalić, Kramarić, Ivanušec (od 67. Majer?).

TUNIS (5-3-2): Ben Said (od 90+4. Dahmen) - Kechrida?, Bronn, Jelassi, Haddadi, Abdi - Laidouni, Ghandri, Ben Romdhane - Rafia (od 73. Ltaief), Achouri (od 88. Jaziri).


Kraljevi jedanaesterca nisu dopustili da uđu u crnu seriju, Hrvatsku je svladala Tunis 5:4 udarcima s bijele točke i igrat će u utorak finale FIFA Series kupa u Kairu protiv domaćina Egipta, dok će se Tunižani sastati s Novim Zelandom u susretu za treće mjesto. Nakon finala Lige nacija gdje nisu uspjeli, opet su Vatreni slavili na takav način, a junak je s tri obrane Ivica Ivušić koji je ušao u igru u drugom poluvremenu.

image
SOFASCORE Sofascore

Tuniški golman Dahman koji je ušao na kraju kao specijalist za jedanaesterce obranio je prvi šut Vlašiću, ali vratio mu je Ivica Ivušić u četvrtoj seriji zaustavivši udarac Jelassija. Učinio je to i u šestoj seriji Juranoviću, međutim opet mu je posao poništio Ivušić obranivši Jaziriju, pa je za pobjedu to uradio i Haddadiju. Za Tunis su zabili Ali Ben Ramdhane, Laidouni, Ltaief i Ali Abdi, za Hrvatsku Kramarić, Petković, Majer, Mario Pašalić i Marco Pašalić. Vatreni su ispraćeni pljeskom, a Luka Modrić ovacijama.

Hrvatska je imala terensku premoć, držala loptu 71 posto, više udaraca i šansi, pogotovo u drugom poluvremenu, ali nije zabila, a i Tunis je mogao riješiti utakmicu iz igre u svoju korist. Malo je nedostajalo da tuširaju Vatrene u 76. minuti.

Kramarićev niz poteza

Počelo je u leru, prvi udarac u okvir vrata imao je Luka Ivanušec s dvadesetak metara, nakon što mu je Mario Pašalić ostavio loptu, ali šut je blokiran te golman nije imao većeg posla. Dotad je Hrvatska držala posjed i pokušala izgraditi akcije, a Tunis je jednom iz kontre zaprijetio, no Erlić je to očistio.

Iako je Tunis igrao u niskom bloku i čekao šanse, imao je veliku prigodu prije naših. U 26. minuti lijevi branič Ali Abdi našao se sam pred golom, međutim pucao je preko grede. Prethodno je lopta ubačena s desne strane, a u kaznenom prostoru nije očišćena.

Andrej Kramarić ponudio je niz poteza, među njima i šut s dvadesetak metara, no iznad gola. U 31. minuti Hamta Jelassi, posljednji igrač obrane, pogodio je nakon centaršuta iz slobodnjaka hrvatsku mrežu, no VAR je kazao – iz zaleđa. Malo je bio u nedozvoljenoj situaciji prije nego što je zahvatio loptu glavom.

Raifa molio Modrića za dres?

Hrvatska je napadala, ali je igrala jalovo. Do kaznenog prostora stizala je lako, pridonio je tome i Tunis koji se svjesno povukao, no cijelo prvo poluvrijeme dalje nije išlo. Vatreni su ostali bez prave šanse, pa i ideje. Bili su spori u kombinatorici, a izostao je i ekstra potez pojedinca. Tunižani su se dobro borili, a njihov se napadač Hamza Rafia na izlasku na odmor obratio Luki Modriću, na što je kapetan Vatrenih potvrdno klimnuo glavom. Je li zamolio dres?

Kako je Dalić odlučio dati šansu svakom od četvorice vratara koje je doveo u Kairo u drugih 45 minuta ušao je s Ivicom Ivušićem ispred mreže.

Prvi udarac unutar okvira uputio je Kramarić u 50. minuti, ali bio je to mek šut i lagana lopta za golmana. No radilo se o najavi bolje igre u drugom dijelu. Brže, tečnije, s više dovršenih akcija. Hrvatska je nakon stanke bila poduzetnija i opasnija, a dominacija u posjetu trajala je cijelo vrijeme.

Gvardiol zaprijetio nakon kornera

Samo minutu kasnije okušao se Mario Pašalića čiji udarac glavom nije bio dovoljno precizan. Pozicija je bila prilično teška za šut. Ben Said je konačno imao posla u 56. minuti kad je skinuo iz kuta Kramarićev trzaj glavom.

Loša vijest je stigla odmah potom, Martin Erlić je morao van zbog ozljede. Izbornik je zamijenio u 59. minuti i Luku Modrića i Marcela Brozovića te su šansu dobili Ćaleta-Car, Vlašić i Marco Pašalić.

Ivanušecov pokušaj uveo nas je u završnih pola sata. Prigodu su dobili i Petković i Majer umjesto Kovačiča i Ivanušeca. Koncentracija Tunisa je padala, zaprijetio je i Gvardiol nakon kornera Majera, Vatreni su išli po gol za finale. Afrička reprezentacija u drugom dijelu jedva da je znala gdje je naš kazneni prostor, a onda su u 76. minuti nezgodno zaprijetili. Ltaief je bio sam na pet metara od gola, pucao neometan glavom, ali i on preko grede. Sreća za Ivušića i Hrvatsku. Zadnja prijetnja iz igre bila je Marca Pašalića s nekih 18 metara ljevicom, no blizu golmana koji je refleksno reagirao te zaustavio i taj šut.

Sofascore statistika

image
SOFASCORE Sofascore

Nije to bila najbolja izvedba Vatrenih, ali bitno da je sretno završilo. Ponovo smo morali u dramu raspucavanja, ne može se reći da nismo navikli... Tunis može žaliti za dva velika promašaja, Hrvatska je stvorila znatno više šansi iako nisu bile toliko izgledne kao protivničke. Kako bilo, Vatreni su položili prvi test.

Zna se tko pobjeđuje kada na red dođu penali! Nekad nas je spašavao Subašić, pa i Livaković, a sada u, doduše, znatno manje rezultatski bitnom ogledu - Ivica Ivušić! Pogodio je Zlatko Dalić kada ga je uveo na poluvremenu. U finalu igramo s domaćinom Egiptom.

KRAJ UTAKMICE

IVUŠIĆ BRANI TREĆI PUT U NIZU! GOTOVO JE, HRVATSKA JE U FINALU!

Marco Pašačić probija mrežu za 5:4! Pucao je u desnu stranu, vratar je praktički ostao ukopan.

IVUŠIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Spašava nas rezervni vratar, obranio je Jaziriju!

Juranović promašuje! Obranio je to Dahmen, pucao je naš branič blago ulijevo, pogodio je suparnički vratar stranu.

Ltaief pogađa za 4:4! Ide lopta u desnu, a Ivušić u lijevu stranu. Izjednačeni smo nakon pet serija.

Mario Pašalić zabija udarcem blago udesno!

Jelassi nije zabio! Sjajna obrana Ivušića nakon što se bacio u lijevu stranu, evo nas natrag u igri! Ostaje 3:3!

Majer pogađa u donji desni kut za 3:3!

Ali Abdi zabija za 3:2 Tunisa. Po sredini i visoko.

Treću seriju otvara Petković i pogađa! Imao je golman to na ruci, ali bilo je presilovito. Pogađa Petković donji desni kut!

Laidouni probija mrežu za 2:1 Tunisa!

Kramarić je precizan za 1:1! U donji desni kut leti ta lopta.

Tunis pogađa! Ben Romdanhe je pogodio u kut za vodstvo.

Dahmen brani penal Vlašiću! Pucao je u golmanovu desnu stranu, nije prošlo!

Novčić je pao na Kramarićevu stranu, odabrao je da Hrvatska prva šutira penal.

Čekaju nas jedanaesterci! Pobjednik ide u finale na domaći Egipat, a gubitnik u bitku za treće mjesto s Novim Zelandom.

KRAJ REGULARNOG VREMENA

90+4.

Vratar Ben Said izlazi iz igre, ulazi Dahmen. Možda zbog blage ozljede Saida, a možda Tunižani misle da je Dahmen specijalist za penale.

90+2. Odličan udarac Marca Pašalića! Otklonili su Tunižani korner, a zatim je sjevnula Pašalićeva ljevica s distance. Jedva je to obranio Ben Said.

90+2. Vlašić poteže s distance, ali samo u blok. U nastavku akcije Sosa je ubacio, bit će korner za Vatrene.

90. ?

Igrat će se još najmanje četiri minute. U slučaju remija - penali.

90. ?

Majer je zaradio žuti karton zbog prekršaja na Ghandriju.

88. Jaziri je upao u solidnu šansu! Proigrao ga je netko iz sredine, naša obrana ga je zaboravila, a zatim je zapucao iskosa, no spreman je Ivušić koji hvata loptu u ruke.

88.

Jaziri ulazi u igru, izlazi Achouri.

87. Gvardiol odličnom reakcijom otklanja dugu loptu ispred Achourija.

84. Vlašić je ubacio s lijeve strane, Petković je primio loptu, ali kao da je ostao iznenađen! Nema opasnosti za Tunis budući da glavni napadač Dinama nije uputio udarac, već je netko od protivnika uspio otkloniti loptu.

84. Novi ubačaj Juranovića, novi korner za Hrvatsku.

82. Juranović je pokušao ubaciti, pogodio je u blok, stoga će biti korner za Vatrene.

76. Dobra šansa za Tunis! Na ubačaj s desne strane najviše je skočio Ltaief i zapucao glavom s pet metara udaljenosti. Srećom, preko gola.

74. Podsjetimo, ako završi remijem, odmah nas čeka raspucavanje penala.

73. Sosa je dvaput centrirao, ali samo na glavu protivnika.

71. Ovo je bilo blizu! Gvardiol je zamalo zabio nakon Majerovog ubačaja iz kuta, no i taj udarac ide iznad grede.

70. Duje Ćaleta-Car šutirao je glavom nakon kornera, leti to preko gola.

68. Dakle, ofenziva Hrvatske sada izgleda ovako: Majer, vlašić i Mario Pašalić preuzeli su vezni red, Petković je u špici, a Marco Pašalić i Kramarić na krilima. Na papiru je to izrazito ofenzivna postava.

67.

Ivanušec izlazi iz igre, ulazi Majer, a Petković će umjesto Kovačića.

65. Tunižani traže kazneni udarac zbog igre rukom Ćalete-Cara! VAR je provjerio situaciju, a sudac je zatim označio nastavak igre.

63. Ivanušec je sjajno potegnuo s ruba kaznenog prostora! Gađao je suprotni kut, lopta je odskočila od zemlje i sletjela pored desne vratnice.

59. Rafia je zapucao iskosa, a Ivušić lagano obranio.

Zlatko Dalić protiv Tunisa ima 81. utakmicu kao izbornik hrvatske reprezentacije. Od 2017. godine, kad je stigao na tu poziciju, do egipatskog turnira skupio je 40 pobjeda te po 20 remija i poraza, ali četiri od tih neodlučenih rezultata bili su i više nego pobjede, pravi trijumfi, radi se o prolascima na jedanaesterce na svjetskim prvenstvima.

U povijesti nogometa postoji svega 27 ljudi koji su kao izbornici vodili reprezentaciju na više od sto utakmica. I to tako da su mnogi radili u više nacionalnih vrsta kako bi došli do te brojke. Rekorder svih vremena je Srbin Bora Milutinović, koji je bio izbornik na 273 utakmica na klupama Meksika, Kostarike, Sjedinjenih Država, Nigerije, Kine, Hondurasa, Jamajke i Iraka. Dalić je sve bliže tom društvu...

Od aktualnih europskih izbornika najjači je Didier Deschamps, koji je upravo s Njemačkom vodio Francusku 150. put od inauguracije 2012. godine. (da)

image
RONALD GORSIC Cropix

58.

Erlić se primio za preponu i čini se da ne može nastaviti meč, umjesto njega će Duje Ćaleta-Car. Ulaze još Marco Pašalić i Vlašić, a izlaze Brozović i Modrić.

56. Evo dobre šanse! Sosa je ubacio s lijeve strane, Tunižani su to otklonili, a zatim je Gvardiol potegnuo desnicom s distance. Nezgodno je zahvatio loptu, koja je došla do Kramarića, a hrvatska 'devetka' glavom je zapucala prema Ben Saidu, koji se mogao dobrano ispružiti da bi obranio udarac s izvrsnom putanjom u donji desni kut.

51. Sosa je sjajnim klizećim startom presjekao opasno dodavanje. U nastavku akcije Kramarić je "izvozao" čuvara na lijevoj strani i ubacio prema Pašaliću, koji glavom šalje loptu malo pored vratnice.

50. Kramarić je zapucao glavom nakon ubačaja Juranovića, lako je to uhvatio Ben Said.

49. Još jedna dobra reakcija Erlića spriječila je eventualnu opasnost pred Ivušićem. Krenula je Hrvatska u kontru, ali brzo je pao tempo. Na kraju je Modrić lijepo proigrao Ivanušeca, ali Jelassi je ipak prvi stigao do lopte.

46.

Počinje drugo poluvrijeme. Dalić je izvadio Livakovića, među vratnice će Ivušić.

? Nekoliko vaših dojmova nakon prvih 45 minuta:

"Nije baš neki užitak gledati." (Miroslav Zorković)

"Najbolje dosad je novi dres." (Tommy Tomo)

"Što ste očekivali? Dalić ne radi nikakvu smjenu generacije i dan-danas poziva Vidu, Brozovića koji je odustao od ozbiljne igre, umjesto da obrati pažnju na nove igrače koji dolaze, a odlično igraju." (Robert Dragić Žalac)

"Kao da igramo rukomet. A kad izgubimo loptu, jadna nam majka." (Ilija Jerkić)

Ne možemo biti zadovoljni prvom dionicom. Centimetri su presudili u VAR odluci, inače bi Tunis vodio 1:0, k tomu je i jedina stopostotna šansa pripala protivnicima i spasila nas je samo nepreciznost Abdija.

Hrvatska je pokazala manjak kreativnosti na postavljenu obranu, izuzev dva udarca s distance (Ivanušec i Kramarić) praktički se nema što izdvojiti. Posjed je debelo na strani Vatrenih, ali ništa ne znači ako se neće iskoristiti.

Zlatko Dalić izveo je ponajbolji sastav kojim u ovom trenutku raspolaže, moralo je ovo biti bolje... Nadamo se da nas čeka nešto zabavnijih 45 minuta, jer ostane li ovako, slobodno pospremite tablete za spavanje u ladicu. Neće vam trebati.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. ?

Igrat će se još najmanje dvije minute prvog dijela.

Stadion Cairo Internacional je veliko i lijepo zdanje, ali utakmica Hrvatske i Tunisa igra se pred vrlo malim brojem gledatelja, praktično praznim tribinama. Najveće je zanimanje ogled pobudio kod egipatske djece, kojih je stiglo gotovo tisuću na tribine kako bi vidjeli uživo čovjeka koji je najveći mamac, a to je, dakako, Luka Modrić.

Na tribini se našla i skupina hrvatskih navijača. Modrić je na treningu jučer dijelio autograme i pristajao na fotografiranje. Egipat je dan ranije svladao Novi Zeland 1:0, a na toj utakmici je bilo tridesetak tisuća gledatelja. (da)

43. Pašalić se probio u protivničkih 16 da bi netko od Tunižana pravovremenim klizećim startom otklonio opasnost.

41. Modrić je ubacio prema Erliću iz slobodnog udarca, ali još jednom su protivnici viši u skoku.

38. Sosa je pokušao pronaći Kramarića dugom loptom, ali Bronn otklanja opasnost. U nastavku akcije Ivanušec se uvukao u 16-erac, nije uspio opaliti, dugo smo pleli mrežu, ali i dalje bez poteza koji bi ugrozio Ben Saida.

36. O dominaciji Hrvatske dovoljno govori podatak od 325 izvedenih dodavanja naprema 133 tuniskih. Ipak, najvažnija rubrika i dalje je upražnjena...

33.

Nema pogotka! Izgleda da je Jelassi bio u zaleđu i uzalud slavio u stilu Portugalca! Tunis ima "nesuđenog Ronalda", a na semaforu ostaje 0:0.

31.

GOL! Tunis vodi 1:0, Hamza Jelassi zabija glavom nakon ubačaja iz slobodnog udarca s desne strane! Stoper Tunisa proslavio je u stilu Cristiana Ronalda i njegovog 'Siuu'.

29. Još jedna opasnost za Hrvatsku, no Erlić je dobro blokirao udarac s distance. U nastavku tuniske akcije uslijedio je ubačaj s lijeve strane, a Sosa je na pravom mjestu i otklanja opasnost.

28. Kramarić je zapucao s 20-ak metara nakon greške Tunisa u obrani, ali prebacuje naša 'devetka' okvir gola.

26. Velika šansa za Tunis! Probili su po desnoj strani, ubacio je Kechrida, a ni Erlić ni Juranović nisu uspjeli otkloniti loptu, koja stiže do Abdija. Srećom, lijevi bek Tunisa promašio je čisti zicer udarcem preko gola.

23. Sosa sječe dodavanje na sredini terena i prekida možebitno izglednu šansu.

22. Modrić je lijepo ubacio iz slobodnog udarca, ali Ben Said hvata u ruke.

21. Nepotrebno grupa igra Tunižana, Kechrida još jednom pregrubo starta, ovaj put na Sosu. Podsjetimo da isti igrač već ima žuti karton.

21. Još jednom ubacuje Juranović, no lopta leti do Sose, koji centrira samo u blok.

19. Pašalić je dodao Juranoviću, koji ubacuje na suprotnu stativu, ali spremni su Tunižani.

18. ?

Žuti karton za Kechridu, nagazio je Ivanušeca.

16. Opet nam je duga lopta prema Achouriju napravila probleme, ali Gvardiol je znatno brži od protivnika i prvi stiže do lopte.

13. Evo prvog udarca prema golu! Brozović je poslao oštru loptu, Tunižani loše reagirali, a zatim je Ivanušec potegnuo s distance i pogodio ravno u vratara Ben Saida.

10. Djelovalo je opasno za Livakovića nakon duge lopte prema Achouriju, ali Erlić ga je uspio zatvoriti. Bit će korner za Tunis.

7. Tunis ne može spojiti tri dodavanja, a Hrvatska se muči s probijanjem obrane. Tunižani u ovom momentu stoje s petoricom u zadnjom liniji, trojicom u drugom bloku, a dva napadača pokušavaju vršiti pritisak na sredini.

5. U prvim minutama isključivo Hrvatska drži posjed. Tunis se povukao u dvostruki blok, a Vatreni kruže s jedne na drugu stranu. Zasad bez konkretnog poteza prema golu Ben Saida.

4. Ivanušec je pokušao probiti po lijevoj strani, ali na kraju je morao vratiti prema Sosi. Zatim do lopte stiže Gvardiol i nepreciznim dodavanjem ju šalje u aut.

2. Na svaki Modrićev kontakt s loptom tribine reagiraju euforičnim uzvikom. Sada je Luka dugom loptom pronašao Juranovića, čiji ubačaj odlazi u blok pa će biti korner za Vatrene.

1. Počela je utakmica! Hrvatska je prva s loptom.

20.57 Nogometaši su izašli na teren! Slušamo himne, a onda kreće akcija.

20.50 Rijeka bi mogla biti 'krivac' za jedan problem Vatrenih... Više pročitajte OVDJE.

Naš novinar Dražen Antolić prokomentirao je Dalićevu postavku:

Zlatko Dalić dao je prednost Josipu Juranoviću da starta na desnom braniču, a ne Josipu Stanišiću, dok je dvojbu koju ima uvijek na desnom krilu riješio tako što je odlučio kako je najbolje da susret započne Mario Pašalić.

Hrvatska izbornik nema na raspolaganju Antu Budimira i Josipa Šutala u odnosu na ekipu s kojom je u studenom dobio dvije utakmice s Latvijom i Armenijom te osigurao Euro, no zato mu se u postavu vratio Mateo Kovačić. Bilo je jasno da će Modrić, Brozović i Kovačić još jednom činiti vezni red, a ispred njih stavio je Pašalića, Kramarića i Ivanušeca. Moglo se očekivati da Bruno Petković neće startati jer Dalić u Egiptu ima samo dvojicu igrača za "devetku" i nije bilo logike sa s oba krene u ogled od prve minute.

Livaković nije bio upitan na mjesto vratara, a kad je već odabrao Juranovića logična je i obrana u kojoj su još mjesta dobili Erlić, Gvardiol i Sosa.

Josip Stanišić igrao je obje utakmice u studenom u prvoj postavi, u međuvremenu također je imao bolju dionice u Leverkusenu koji je vodeći u Bundesligi, ali je po nekoj staroj hijerhiji Juranović prvi dobio prigodu na desnom braniču.

U napadu, na desnom krilu, obje utakmice u studenom igrao je Lovro Majer, tada je Pašalić ulazio s klupe, ali sada je izbrornik njega stavio u prvi plan. Odavno je najavio da će u dvije utakmice šansu dati svim igračima...

Podsjetimo da Perišić, Baturina, Budimir i Sučić ne konkuriraju za večerašnju utakmicu zbog ozljeda ili viroze.

image

Ivan Perišić

DAMIR KRAJAC Cropix

20.00 Ni U17 reprezentacija Hrvatske nije imala svoj dan. Više pročitajte OVDJE...

19.57 Pogodak bi možda najbolje "legao" Luki Ivanušecu. Otkad je ljetos preselio u Feyenoord, naš krilni napadač zabio je samo jednom - u rujnu. Zatim ozljeda, oporavak pa borba za što veću minutažu.

image

Luka Ivanušec

BOX TO BOX PICTURES/YANNICK VERHOEVEN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

19.50 Evo nam i sastava! Dalić ne štedi svoje izabranike, izveo je udarnu postavu.

19.40 Što znamo o Tunisu? Jednog igrača Bjelica će sigurno pratiti, a neki su "do jučer" bili dostavljači... Više pročitajte OVDJE

image

Dayot Upamecano i Ellyes Skhiri na SP-u u Katru

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

19.05 Nadamo se da će naši reprezentativci proći bolje nego U19 selekcija, kojoj su propale sve nade za Euro... Više pročitajte OVDJE

image

Zlatan Koščević, U19 reprezentativac

DAMIR KRAJAC Cropix

18.33 Evo kako kladionice vide večerašnji okršaj u Kairu.

Tunis je veliki autsajder, tečaj na njihovu pobjedu iznosi 7.00, dok je na Hrvatsku koeficijent 1.60. Na neriješen rezultat nudi se tečaj 4.30.

18.10 Uoči početka utakmice dobili smo informaciju kako je Bruno Petković (ponovno) blizu odlaska iz Dinama u ljetnom prijelaznom roku, spominje se i konkretna odštetna klauzula koja je verbalizirana prilikom produljenja ugovora.

Više o tome, ali i drugim planovima maksimirskog kluba pročitajte OVDJE.

18.03 Bruno Petković, Andrej Kramarić i Marko Pjaca. Samo tri imena stoje službeno na listi napadača koje je Zlatko Dalić doveo u Egipat.

Hrvatska već neko vrijeme nema najvišu svjetsku klasu na poziciji napadača, a osim Perišića niti na krilu. Još više dugo nije imala golgetera te se često muči kako stvoriti šansu i postići pogodak.

Problemima hrvatskog izbornika s napadačima pozabavio se Dražen Antolić, a njegov tekst pročitajte OVDJE.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

17.30 Dobar dan, dragi čitatelji.

Tri i pol sata dijele nas od početka prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u 2024. godini. Manje od tri mjeseca uoči početka Eura u Njemačkoj, Dalićeve snage prvi će test imati u Kairu, na prijateljskom ACUD Cupu, gdje ih u polufinalu od 21 sat čeka reprezentacija Tunisa.

Pobjednik će u utorak u 21.00 u finalu igrati protiv Egipta, dok poraženi ide u borbu za treće mjesto protiv Novog Zelanda. Rezultatski je, naravno, turnir u Kairu potpuno nevažan, ali u svakom drugom smislu je za izbornika Zlatka Dalića gotovo krucijalan. Počevši od "team buildinga", odnosno bildanja atmosfere u svlačionici, do svih mogućih taktičkih i kadrovskih provjera.

Utakmicu s Tunisom pratit ćemo iz minute u minutu, a tijekom večeri ćemo vam donositi i sve najvažnije reakcije, komentare i osvrte na prvi test Vatrenih u 2024.

Linker
25. travanj 2024 23:14