Zlatko Dalić je rekao kako bi jednog dana rado vidio i Luku Modrića u stožeru reprezentacije

 DAMIR SENCAR Afp
POVRATAK SENATORA

Vatreni dream-team! Dalić nakon Mandžukića nagovijestio još tri nova velika imena u reprezentaciji

Izbornik Vatrenih je prokomentirao veliko pojačanje u svojem stručnom stožeru uoči SP-a u Kataru
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 22. studeni 2021. 22:38

Ono što se već neko vrijeme šuškalo, dobilo je i službeni okvir: Mario Mandžukić postao je dio stručnog stožera Zlatka Dalića. Na, koliko čujemo, obostrano zadovoljstvo...

"Vjerujemo kako ćeš u trenerskoj ulozi biti jednako uspješan kao i u onoj igračkoj", poručio mu je Savez putem društvenih medija, uz emotivni dodatak: "Mario, dobrodošao natrag među "vatrene".

"Izuzetno sam zadovoljan i ponosan što nam se Mandžo pridružio. Njegov dolazak velika je stvar za nas, a ujedno će mnogo značiti i za cijelu reprezentaciju. Očekujem da će nam pružiti mnogo toga, svoga znanja, karaktera, predanosti i rada i da će reprezentacija silno profitirati njegovim dolaskom. Želim mu izraziti toplu dobrodošlicu u njegov dom", javio se za Jutarnji izbornik Dalić.

"On je, zajedno s Čarlijem, i dokaz moje intencije da se u stožer uključuje sve više "srebrnih", jasno onih koje zanima trenerski rad, od Subašića, Rakitića, danas-sutra Modrića... Po meni je to jedino prirodno. Zasad je moj stožer Mandžinim dolaskom kompletiran, ali u budućnost stremim sve većim uplivom u rad reprezentacije onih koji su tu reprezentaciju zadužili, ali joj usto itekako mogu pomoći."

Time je, dakle, Dalićev stožer za Katar zaokružen. Izbornik će uza sebe odsad imati Dražena Ladića, Ivicu Olića, Vedrana Ćorluku, Marjana Mrmića i Marija Mandžukića, uz "pridružene članove" koje obavljaju mahom skautski posao, poput Ognjena Vukojevića i Nikole Jerkana te video analitičara Marca Rochona. Mandžukić je, inače, upisao Trenersku akademiju HNS-a i ovo će mu poslije završetka igračke karijere biti prva trenerska postaja.

Linker
25. travanj 2024 22:38