Mateo Kovačić
 SCREENSHOT Screenshot
ZANIMLJIVA PRESICA

VIDEO: Kovačić otkrio što trebaju napraviti on, Modrić i Brozović: ‘To smo počeli protiv Škotske‘

‘Ne bi se uspoređivali s Prosinečkim, Bobanom i Asanovićem. To su bili fenomenalni igrači‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2021. 11:16

Zanimljivu presicu u Rovinju održao je danas Mateo Kovačić, najbolje ocijenjeni igrač Hrvaske na EURU, po Sportskim novostima. Pred novinarima su se pojavili Kova i Borna Barišić, a u drugom dijelu konferencije za medije na pitanja je odgovarao sjajni veznjak Chelseaja.

Okršaj Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u ponedjeljak u 18 sati u Kopenhagenu, osmina finala EURA glavna je sportska tema u Lijepoj našoj.

"Očekuje nas sigurno teška utakmica. Španjolci su odlični, bit će bitno da imamo loptu što više o nogama jer Španjolci vole posjed. Bit će borba, moramo se nametnuti. Novine? Ni ne znam što se piše pa niti nemam neki komentar. Španjolci će biti spremni na pravu utakmicu jer znaju da smo dobri. Pokušat ćemo se nadigravati, i jedni i drugi volimo loptu... I Španjolci i mi imamo fenomenalne vezne igrače, ali mislim da nije sve u tome. Mi imamo i dobru obranu, a i prema naprijed smo opasni. Bitnije je tko ima bolju momčad, a mi se tu moramo nametnuti i pokazati da smo bolji od njih. Neće biti nimalo lako...", započeo je Kovačić pa odgovorio na pitanje o svom nogometnom rastu nakon odlaska iz Reala u Chelsea.

"Sigurno da sam napredovao otkako sam otišao iz Madrida. Par godina sam stariji i iskusniji, više sam igrao u kontinuitetu u Chelseaju. To je dobro i bitno. Naravno da je sada čudno što nema igrača Reala. Ne znam je li se to ikad dogodilo u povijesti, ali to samo znači da Španjolci imaju odlične igrače po drugim klubovima koji su se nametnuli".

Koga bi izdvojio iz momčadi Španjolske?

"Ne volim izdvajati igrače jer ih ima previše, kada bih počeo nabrajati, sjedili bi ovdje još dosta dugo... Povratak Busquetsa im znači, on je pokretač svih akcija i morat ćemo ga zaustaviti. Morat ćemo biti oprezni i na njemu stvarati pritisak".

O Škotskoj i suigraču iz Chelseaja Billyju Gilmoreu, koji je morao propustiti taj okršaj...

"Sigurno da nam je trebala jedna bitna i dobra pobjeda. Protiv Engleza smo primili gol, protiv Čeha iz naše greške, a protiv Škotske je izgledalo dobro i to nam daje samopouzdanje da sada možemo biti dobri. Već po treningu se vidjelo koliko smo spremni i koliko jedva čekamo utakmicu sa Španjolskom. Čuo sam se s Gilmourom čim je izašla vijest o tome da je pozitivan. Žao mi je zbog njega, suigrači smo. Imao je odličnu sezonu, njegove su kvalitete neupitne. Jako je važan igrač za Chelsea, bit će još i bitniji i odigrati puno kvalitetnih utakmica za klub".

U javnosti se na početku EURA danima privlačila dilema - mogu li Luka, Kova i Broz igrati zajedno. Pokazali su da mogu.

"S Lukom i Brozom igram dugo, sigurno da se dobro osjećamo kada igramo skupa. Brozović je jako bitan, drži loptu, daje nam mirnoću i od velike je pomoći. Po meni, možemo napredovati tako da više ulazimo prema naprijed, prema golu. Tako smo počeli protiv Škotske, sada moramo još više tako, stvarati prilike i biti opasni".

Kovačić je najviše pretrčao na EURU u reprezentaciji Hrvatske...

"Pretrčao sam najviše jer Brozović nije igrao protiv Češke. Osjećamo se dobro, odradili smo dobre pripreme. Je, sezona je bila duga i bili smo iscrpljeni, ali nastojimo se osvježiti kroz treninge da budemo dobri kao što smo bili protiv Škota. Spremni smo opet na trčanje i da sve bude OK. I atmosfera je odlična, uvijek je tako bilo u reprezentaciji. Ovo je veselje i čast, a onda ne može biti loše. Kad je rezultat dobar, onda je samo još bolje. Volimo igru "kolo", "ševa", "zrenda". Lovren i Broz, njih volim kad su u sredini, pogotovo Broz, kad se naljuti...".

O novostečenom samopouzdanju, podršci izbornika Dalića i suigraču Azpilicueti...

"Osjećam se dobro jer mi se vjeruje. Igram, što je meni jako bitno, kao i svakom igraču. Izbornik Dalić dao mi je povjerenje, nastojim to vraćati na utakmicama i treninzima. Azpilicueta? Čuli smo se, ali ne u vezi utakmice nego oko nekih stvari u klubu. Sigurno da ćemo se vidjeti i nadam se da ću biti sretniji od njega nakon utakmice".

Posebno zanimlivo pitanje bilo je ono da usporedi sebe, Modrića i Brozovića s legendarnim trojcem - Boban, Prosinečki, Asanović. Kova se slatko nasmijao...

"Ne bi se uspoređivali s Prosinečkim, Bobanom i Asanovićem. To su bili fenomenalni igrači. Mi imamo neke svoje bolje strane, oni neke svoje tako da ne bi ulazio u to".

Linker
26. travanj 2024 03:49