Damir Krajač / Cropix
ISTOK UZ MODRE

Samo je Sjever bojkotirao utakmicu, Vahi ovacije, i Hajduku dobio pljesak...

Kada je službeni spiker objavio da je "Hajduk preko Uniree izborio plasman u skupinu Europske lige, stadionom se prolomio pljesak
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2010. 11:22

BBB-ojsi su nastavili svoj bojkot, vatrena podrška dinamovcima sa sjeverne tribine izostala je u uzvratnom dvoboju s Györom. No, posjet na maksimirskom stadionu ne može se okarakterizirati debaklom, na tribinama se skupilo oko deset tisuća gledatelja. Najglasnija istočna tribina toplo je pljeskom pozdravila zagrebački debi novog trenera Vahida Halilhodžića, potom mu sredinom prvog dijela i skandirala “Vaha, majstore”. Sjever bez obzira na izostanak BBB-a nije bio prazan na njemu se skupila pokoja stotina gledatelja dok je na suprotnoj južnoj tribini bilo pedesetak najvatrenijih pristalica mađarskog kluba koji su svoje igrače bodrili standardnim pokličem: “Ia, ia, Hungarija”.

Jučer smo u Maksimiru svjedočili i jednom za hrvatske prilike nevjerojatnom događaju. Kada je službeni spiker objavio da je “ Hajduk preko Uniree izborio plasman u skupinu Europske lige, stadionom se prolomio pljesak. Nije to bio urnebesni znak oduševljenja no prisutni gledatelji s odobravanjem su “prokomentirali” uspjeh Splićana, zvižduka praktički uopće nije bilo. Pitanje je kada se uopće posljednji put ovako nešto dogodilo u Zagrebu ili Splitu nakon trijumfa najvećeg rivala.

Bad Blue Boysi su, kao i prvu utakmicu, gledali u kinu Mosor.

Linker
18. svibanj 2024 15:26