REUTERS
NEMA GREŠKE

ŠEF ODUŠEVLJEN IGROM VATRENIH, A BROZOVIĆU SE POKLONIO DO PODA 'Ma on je pravi vrh, kada mu je pristup ozbiljan, zbilja je vrhunski igrač!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2016. 21:38

Izbornik Hrvatske Ante Čačić komentirao je važnu pobjedu protiv Islanda (2:0) u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Rekli smo da nas interesira prva pozicija, sretan sam i ponosan na igrače, imali smo dvije utakmice doma i igrali smo dobro obzirom na okolnosti i atmosferu. Današnja utakmica je bila teška obzirom na travnjak, neki igrači su bili roviti, uvjeti nisu bili nogometni jer je padala kiša, neki igrači nisu bili svježi, ali imali smo dobre reakcije u posljednjoj liniji, dnismo dopustili da Island dođe do pogotka.

Osim što Islanđanima nisu dopustili previše u zadnjoj trećini, Vatreni su bili učinkoviti u fazi napada.

- Imali smo dosta ishitrenih grešaka, nismo imali dovoljno mirnoće u završnici, stajali smo dosta daleko u sredini terena i tu smo imali određenih problema. Kad se sve zbroji, bili smo bolji, a Island je pokazao da nikom neće biti lako s njima.

Veseli i povratak ponajboljeg reprezentativca Luke Modrića.

- Modrić je igrao svega 30 minuta u Realu, pokazao je da je istinski kapetan, imao je veliku želju igrati.

Junak utakmice je bio veznjak Intera Marcelo Brozović s dva odlična pogotka iz daljine.

- Brozović zaista ima aerobne kapacitete iznad prosjeka, on je pravi vrh, i uz njegovu tehniku i kada mu je pristup ozbiljan, stoji ocjena da je zbilja vrhunski igrač.

Linker
28. travanj 2024 17:53