MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ODLAZI ILI OSTAJE?

Brozovića čeka jedna od najtežih odluka u karijeri! Zvijezda PSG-a ‘poslala‘ veliku opomenu Vatrenom

Inter se ne miri s gubitkom Brozovića, ali za dogovor će morati zagrabiti u blagajnu
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 27. listopad 2021. 13:38

Gradi li tim Marcela Brozovića izlaznu strategiju iz Intera?, pitanje je kojim se zabavlja talijanski sportski tisak nakon što je nogometaš odgodio novu rundu pregovora oko produženja ugovora. Ako su pregovori partija pokera, hrvatski reprezentativac u rukama drži moćne karte - on je vlasnik srebra sa SP-a i osvajač “scudetta”. Inter se, međutim, više znoji zbog talona u kojem se nalaze ponude Barcelone, Manchester Uniteda, Liverpoola, a prema posljednjim vijestima navodno i ona Milanova…

Od transfera 2015. do danas Brozović je izrastao u ključnog veznog igrača “nerazzurra”. S harlekinskim imidžem Epic Broza i tetovažom bombe na vratu, on bi trebao biti mjerna jedinica za nepouzdanost, ali na terenu je godinama već sve suprotno od toga. Kod Brozovića lopta je u sefu, on je metronom koji savršeno precizno udara ritam Interovom napadu i organizira prvu liniju obrane iza centra. Brozović je klupska dragocjenost s kojom Inter nije znao dovoljno pažljivo rukovati i sada je u gabuli. Nije ga utržio za golemi novac poput Lukakua ili Hakimija, niti ga je vezao višegodišnjim ugovorom.

image
MARCO BERTORELLO Afp

U siječnju će Brozović uz Mohameda Salaha i Francka Kessieja zauzeti glavno mjesto izloga s glamuroznom nogometnom robom. Sva trojica su na ljeto slobodni, sva trojica s istom agendom – potpisati najbogatiji ugovor karijere. Kao jedan od trojice najboljih na svijetu Salah će odletjeti u platežnu stratosferu, do visine od 25 do 30 milijuna eura godišnje. Liverpool je već dao do znanja da to nije spreman pratiti. I Milanov vodeći operativac Ivan Gazidis se polako oprašta od Kessieja, zgražajući se usput nad gardom današnjih nogometaša “koji se u pregovorima ponašaju kao da pandemije nije niti bilo”.

Inter se ne miri s gubitkom Brozovića, ali za dogovor će morati zagrabiti u blagajnu onako kako su to učinili ljetos dovodeći Hakana Calhanoglua. Turčin je crveni dio Milana zamijenio za plavi jer je kao slobodan igrač izboksao golemu povišicu: sa 2,5 mil. eura godišnje plaće stigao je do 5 mil. uz milijun bonusa koji se aktivira osvajanjem trofeja ili plasmanom u Ligu prvaka. Prema pisanju talijanskih medija, Brozović želi šest mil. eura po sezoni umjesto dosadašnja 4,5 milijuna. Takvu povišicu Inter bi radije sačuvao za mlađeg Nicolu Barellu s kojim također pregovara o novom ugovoru (važeći istječe 2024.).

U ovakvim zgodama javnost obično izoštrava fokus na brojčaniku koji se oteo kontroli, pa u drugom planu ostaje priča kakve se karijerne opcije nude Brozoviću u slučaju transfera. Na to poglavlje pod radnim naslovom “susjedova trava nije uvijek zelenija” očito računaju u Interu dok nagovaraju Brozovića na novi ugovor. U rukama drže jak argument: Georgino Wijnaldum je ljetos otišao iz Liverpoola s pedigreom velikog veznog igrača, izborio 11,5 mil. eura plaće u PSG-u, ali samo kako bi tamo grijao klupu. U francuskom prvenstvu pet puta je ulazio kao džoker, a u Ligi prvaka jednu utakmicu započeo i dvaput ulazio s klupe. Brozović je u Interu motor momčadi, zabetoniran u prvih jedanaest. Teško da na takav status može računati u klubovima koji ga vabe bogatijim ugovorom nego Inter…

Linker
26. travanj 2024 05:05