REPORTER TORINO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
TVRDE TALIJANI

Hrvatski trener definitivno odbio unosnu ponudu iz engleske Premier lige?! Njemu novac nije glavni motiv...

Obožavaju ga igrači koje ima u svlačionici, obožavaju ga i navijači, a i u klubu ga iznimno cijene
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. prosinac 2022. 22:28

Talijanska La Stampa tvrdi da je Ivan Jurić definitivno odbio ponudu Southamptona. Hrvatski trener već je dugo na meti engleskih kluba koji se u ovoj sezoni grčevito bori za ostanak u ligi, a u Juriću je pronašao trenera koji bi u nastavku sezone bio u stanju pokrenuti momčad.

Međutim - kažu Talijani - Jurić je dugo vagao da bi na kraju odlučio ostati u Torinu, s kojim ga veže ugovor do lipnja 2024. Navodno mu je predsjednik kluba već pripremio novi, koji bi ga uz Torino vezao još dodatnih godinu dana.

Jurić je ljetos i jesenas u nekoliko navrata javno iznosio nezadovoljstvo s pojačanjima koja je dobio, jer dogovor je bio da se Torino osnaži kako bi bio spreman upustiti se u borbu za mjesta koja vode u Europu. Torino je stanku zbog SP-a dočekao na 9. mjestu s 21 bodom, a Atalanta na šestom koje vodi u Europu ima 27 bodova.

image
SYLVAIN THOMAS Afp

Ivana Jurića obožavaju igrači koje ima u svlačionici, obožavaju ga i navijači, a i u klubu ga iznimno cijene svjesni da iz momčadi realno izvlači bitno više nego što ona vrijedi.

Southampton mu je sigurno ponudio daleko unosniji ugovor od ovog kojeg ima u Torinu, ali Juriću novac nije glavni motiv, njega najprije vodi želja za uspjehom na terenu. Southampton doduše ima i momčad koja sigurno vrijedi više od 19. mjesta u Premier ligi, a u njezinoj svlačionici je i nekoliko iznimno mladih i potentnih igrača, koje bi trener Jurićevog kalibra i načina rada mogao lansirati visoko u orbitu.

Zbog svega toga u Torinu su mnogi držali kako će teško Jurić odbiti ponudu s Otoka, ali Jurić je ipak odlučio ostati. Zna se da je jako vezan uz Italiju, da je ona njegov drugi dom i očito je procijenio kako nije trenutak za ipak jako težak "izlet" u Englesku. Nije lako prihvatiti momčad u prosincu i odmah je prilagoditi svom načinu igre, za takve stvari treba vremena. Posebno zato što je Jurićev način rada poprilično specifičan u svijetu nogometa.

Kako god, Jurić ostaje u Italiji što je odlična vijest za Torino, a onda i našeg Nikolu Vlašića koji se pod Jurićevim vodstvom preporodio i napravio veliki iskorak u odnosu na ono što je pružao u West Hamu.

Linker
26. travanj 2024 08:18