Ivan Jurić

 DOMENICO CIPPITELLI Nurphoto Via Afp
RENESANSA ‘STARE DAME‘

Ivan Jurić i Nikola Vlašić žele prekinuti crnu seriju protiv prvaka Napolija, Inter ima samo jedan cilj

Većina utakmica 19. prvenstvenog kola Serie A na rasporedu je ovoga vikenda
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 06. siječanj 2024. 09:12

Tražeći titulu "zimskog prvaka", milanski Inter ugošćuje danas Veronu u 19. kolu talijanske lige dok završava prvu polovicu sezone Serie A. Jedan bod na stadionu Giuseppe Meazza osigurao bi Interu vrha ljestvice nakon 19 odigranih utakmica. Iako su na kraju prošle sezone popustili i u utrci za scudetto i finale Lige prvaka, Inter je uživao u vrlo dobroj 2023., pobjeđujući u najviše utakmica Serie A od svih momčadi, dok je u prvih pet europskih liga samo Manchester City uspio slaviti više puta.

U posljednjoj utakmici 2023. momčad Simonea Inzaghija gostovala je kod Genoe, pokušavajući povećati vodstvo na vrhu talijanskog prvenstva, međutim, remijem 1:1 njihova je prednost od četiri boda u odnosu na najbližeg Juventusa smanjena na dva. Uz znatno bolju gol-razliku, Inter bi s jednim bodom danas i dalje slovio kao ‘Campioni d‘Inverno‘ (zimski prvaci).

Tri dana nakon što ih je pregazio (6:1) u Kupu, Juventus će u nedjelju zaključiti polovicu sezone Serie A protiv Salernitane. Pobjedom na stadionu Arechi, Juve će ostati priključen Nerazzurrima na tablici, a renesansa Stare dame bi se tako nastavila. U prethodnih devet navrata kada je Juventus osvojio najmanje 43 boda u prvih 18 utakmica u Serie A, osvojili su naslov, posljednji put u sezoni 2019./20. Neporaženi u zadnjih 13 prvenstvenih utakmica, pobijedivši u čak deset, igrači Maxa Allegrija su u odličnoj formi, koju će pokušati nastaviti i protiv ‘fenjeraša‘.

Ivan Jurić i Nikola Vlašić će sa svojim Torinom na stadionu Olimpico u nedjelju dočekati branitelja naslova Napoli. Domaćini su trenutačno na sredini tablice s 24 boda, dok su gosti dosad osvojili 28 bodova. Nijedna momčad nije u pozitivnom trendu, Jurićev sastav nije slavio u posljednje dvije utakmice, dok je Napoli posljednji put pobijedio Cagliari 16. prosinca, ali dolazi ohrabren s pet uzastopnih pobjeda protiv Torina.

Mario Pašalić trebao bi imati bitnu ulogu u nedjeljnom dvoboju svoje Atalante protiv Rome u talijanskoj metropoli. Atalanta bi pobjedom dodatno pobjegla momčadi Josea Mourinha. Nakon osam uzastopnih pobjeda protiv Atalante na Olimpicu između 2005. i 2014., Giallorossi su od tada upisali samo jednu domaću pobjedu nad momčadi iz Bergama.

Linker
09. svibanj 2024 17:34