MIGUEL MEDINA Afp
ROSSONERI NADOMAK CILJA

Milan nadomak ‘scudetta‘ kojeg čeka 11 godina, Pioli otkrio: ‘Ibra je prije utakmice rekao nešto prekrasno...‘

Dva kola prije kraja prvenstva nogometaši Milana sve drže u svojim rukama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. svibanj 2022. 12:06

Preostale su im utakmice s Atalantom na San Siru te na gostovanju kod Sassuola u posljednjem kolu, a imaju dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter. Uzmu li svih šest bodova, bit će prvaci prvi put nakon 2011. godine.

U nedjeljnom gostovanju kod Verone koju vodi Igor Tudor Milan se deseti put ove sezone vratio iz minusa i ostvario pobjedu.

- Hrabrost i vjera dolaze iz iskustva i prijašnjih igara. Primjerice, nismo se osjećali zabrinuto nakon 25 minuta jer smo znali da igramo dobro i da tako trebamo nastaviti. Ova ekipa se korak po korak uspinje do svog cilja. Trebamo zadržati koncentraciju, odlučnost i vjeru uoči posljednja dva kola – poručio je Milanov trener Stefano Pioli.

Rossoneri su u Veroni pobijedili s 3:1, a preokret je pogocima u završnici prvog i početkom drugog poluvremena kreirao godišnji veznjak Sandro Tonali, kojem je u oba navrata asistirao Rafael Leao.

- On je mlad, ali tako jak. Nakon dva dana priprema rekao sam da je potpuno drugačiji nego prošle sezone. Pitao sam ga prvog dana koja mu je idealna pozicija, on je rekao da ga uspoređuju s Pirlom, ali da sam sebi više liči na Gattusa. Dodamo li Danielea De Rossija u taj mix, to je onda kompletan opis – kazao je Pioli o svom veznjaku koji je u nedjelju sa stilom proslavio 22. rođendan.

Milan je 1973. i 1990. s dva poraza u Veroni ostao bez naslova prvaka, a suparnik je zbog toga zaradio nadimak 'fatalna Verona'. Otkrio je Milanov trener da je važnu ulogu u pripremi ogleda s Veronom imao i iskusni napadač Zlatan Ibrahimović, koji je u igru ušao tek u 84. minuti.

- Znali smo da sutra ne postoji, za nas je postojalo samo danas. Ibrahimović je rekao nešto prekrasno: ''Svi se sjećaju Milanovih igrača koji su osvojili Scudetto ili Ligu prvaka. Stoga, ako želimo biti zapamćeni, preostale su nam tri utakmice da to učinimo'' – prenio je Pioli Ibrahimovićevu poruku iz svlačionice.

Rossonerima su u preostala dva kola dovoljna četiri boda za osvajanje titule, s obzirom na to da ima bolji međusobni omjer s gradskim rivalom Interom.

Linker
10. svibanj 2024 05:21