Ante Rebić je totalo poludio na odluku Marca Serre

 MATTEO BAZZI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matteo Bazzi/Zuma Press/Profimedia
HRVAT GA RASPLAKAO

‘Mislio sam da će me Ante Rebić zadaviti! A onda je shvatio kao čovjek što sam napravio...‘

Talijan se prisjetio teških trenutaka koje je prolazio zbog svoje velike greške
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2022. 17:09

Spezia je u 22. kolu talijanske Serie A pobijedila Milan s 2:1, a glavni akter te pobjede bio je sudac Marco Serra. U 92. minuti, pri rezultatu 1:1, Ante Rebić je došao na nekih 25 metara od gola Spezije i sjajno uposlio Juniora Messiasa koji zabija za 2:1.

Igrači Milana već su slavili gol koji bi vjerojatno značio i pobjedu, no sudac ga je poništio jer je Rebić pretrpio prekršaj. Tako je umjesto gola Milanu priznao prekršaj na što su Rossoneri poludjeli. Većina ih je okružila preplašenog suca, a svijet su obišle slike Ante Rebića koji ga u naletu ljutnje tresao.

Da stvar bude još gora za Serri, koju minutu kasnije Spezija zabija za 2:1 i veliku pobjedu. Serra se nakon utakmice rasplakao i ispričao Milanovim navijačim i igračima koji su ga pak nakon utakmice došli tješiti. Serra je neko vrijeme bio na hlađenju i nije se oglašavao, a sada je za Sky Sports otkrio kako je mislio da će ga hrvatski napadač zadaviti.

"Mislio sam da će me Rebić zadaviti, a onda je, kao čovjek, shvatio da bi i on mogao promašiti prazan gol i razumio što sam ja napravio. Mnogi suci, možda i svi, bi napravili isto i isto reagirali", rekao je Serra pa pojasnio svoju odluku:

"Fokusirao sam se na Rebića i Bastonija koji mu je dolazio s leđa i mislio kako će biti faul ako ga dodirne jer sam mislio da će pucati, a u tom slučaju je nemoguće doći do lopte bez prekršaja. Zbog toga sam potpuno propustio što se dogodilo i nisam viido da Messias treba pucati. Sjećam se da sam pomislio da ne bi bilo dobro da zabije", rekao je Serra.

Linker
25. travanj 2024 23:06