SAVRŠENA OSVETA

Nogometnom gigantu prijeti poniženje iz noćne more: ‘Mislim da ću isključiti mobitel i nestati‘

Dominantni Inter bi mogao osigurati talijansku titulu u Derbyju della Madoninna
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. travanj 2024. 18:03

Od 10. kola milanski Inter nije mrdnuo s vodeće pozicije Serie A, dominacija momčadi Simone Inzaghija u miksu sa šarolikim predstavama glavnih rivala na Čizmi rezultirala je nekonkurentnom sezonom, u kojoj je samo pitanje trenutka kada će se Nerazzurri okititi novom domaćom titulom.

Trenutak bi mogao stići u ponedjeljak, i to u scenariju kakvog zamišlja svaki pobornik crno-plavih šara. Inter ima priliku osigurati naslov već u 32. kolu pobjedom u Derbyju della Madonnina! U užarenu bitku ulaze kao nominalni gost, s 14 bodova više od drugoplasiranog Milana, znajući da mogu otvoriti šampanjac i zasuti se konfetama pred najljućim neprijateljima. Bit će im to 20. titula i opet će se na povijesnoj ljestvici naći na plus jedan u odnosu na Rossonere.

- Spremni smo ispisati povijest! Sve dok sam ja predsjednik i vlasnik kluba, Inter će biti u vrhu - kaže Steven Zhang.

Slavlje pred ozarenim licima Milanovih igrača za Inzaghija bi bila savršena osveta nakon što ga je prije dvije godine jedan poraz u posljednjih pet utakmica stajao titule, budući da je Milan besprijekorno odradio završnicu. Prvi Scudetto s Interom, a šesti trofej otkad je na Meazzi (dva Kupa Italije i tri Superkupa), stiže mu kao zaslužena nagrada, možemo reći i za životno djelo. Nijedan lider u ligama Petice nije uknjižio toliko bodova (83), čak ni neporaženi Bayer Leverkusen (74), nijedna momčad nije primila manje golova (17) niti se može pohvaliti boljom gol razlikom (+60). Bila je to lagodna šetnja talijanskim prvenstvom...

Kako diše druga strana Milana? Najbolje će to dočarati Demetrio Albertini, umirovljenik s 14 osvojenih trofeja pod bojama Rossonera.

- Neću se pojaviti na San Siru. Razmišljam o tome da isključim mobitel i uključim ga samo ako Milan pobjedi. Ako se to, pak, ne dogodi, moram upozoriti svoje prijatelje iz Intera da ću nestati. Nećete me naći tjedan dana. Šalu na stranu, ovaj derbi moramo dobiti. Svakom navijaču Milana bilo bi neprihvatljivo gledati kako Inter u ponedjeljak slavi Scudetto.

Dakle, Interova zabava za Piolijevu momčad bila bi potpuno poniženje, prizor iz noćne more, želio je Albertini poručiti između redaka. No, mediji okrenuti Milanu uopće se ne bave rezultatom, prezauzeti su potragom za nasljednikom Stefana Piolija. Iskusni 58-godišnjak iz Parme vodi posljednji Derby della Madonnina u aktualnoj milanskoj epizodi, izvršni direktor kluba Gerry Cardinale otkazat će mu povjerenje po završetku sezone, godinu dana prije isteka ugovora. Pioli ima na što biti ponosan, petogodišnji angažman obilježio je Scudettom te igrao u polufinalu Lige prvaka prošle sezone, ali uslijedio je kolaps. Milan ni u jednom trenu nije konkurirao za ovogodišnju titulu, iz Kupa Italije ispali su u četvrtini finala od Atalante, u grupnoj fazi Lige prvaka završili treći da bi ih Roma ispratila iz četvrtfinala Europske lige.

Cardinale je tada potvrdio sumnje - Pioli nije dobro iskoristio proširene ovlasti u odlučivanju o sportskim pitanjima, a stečene na ljeto prošle godine, kada su ispisnicu iz kluba zaradili tehnički direktor Paolo Maldini i sportski direktor Frederico Massara. Kao moguća nova imena na milanskoj klupi spominju se Julen Lopetegui, Paulo Fonseca, Christophe Galtier i Marcelo Gallardo. No, prvo Pioli mora posljednji put zaplesati s Nerazzurrima. Porazio ih je sedam puta, u šest navrata remizirao, a u 16 ostao praznih ruku. Danas je u posve nezahvalnoj poziciji, iz velikog derbija može izaći samo kao teški gubitnik.

Linker
22. travanj 2024 18:03