Brahim Diaz i Stefano Pioli
 ISABELLA BONOTTO Afp
JUVENTUS NA POTEZU

Prkosni Pirlo javno poručio: ‘Da podnesem ostavku? Ne! Nastavit ću raditi dok god mi to dozvole‘

‘Zapravo smo dosta dobro ušli u susret, ali smo se na putu pogubili. Teško je to sad objasniti‘
Piše: Sportske novosti/I.KneževićObjavljeno: 10. svibanj 2021. 09:19

Ante Rebić postigao je majstorski pogodak u velikoj pobjedi 3:0 njegovog Milana u derbiju protiv Juventusa u Torinu.

Rossoneri su pokazali odličnu igru u iznimno bitnoj utakmici za obje strane jer gubitnik Juventus sada se nalazi u teškoj poziciji glede plasmana u Ligu prvaka. Juventus je sada na 5. mjestu s bodom manje od Napolija, odnosno 3 boda zaostatka iza Milana i Atalante. Do kraja su ostala tri kola.

Stefano Pioli je iznenadio mnoge, pa tako i Staru damu s izborom prve postave. Dao je Brahimu Diazu priliku od prve minute, potez koji se pokazao odličnim jer je upravo Diaz radio velike probleme Juventusu kroz cijelu utakmicu. Imao je nekoliko prilika u prvih pola sata igre, no najbliže je pogotku došao baš Juventus kada je Chiellini imao praznu mrežu nakon kornera, ali loše reagirao glavom. Milanu je zasluženo vodstvo donio Brahim Diaz u sudačkoj nadoknadi. Lopta je nakon prekida stigla do njega u šesnaestercu, a 21-godišnjak se namjestio na desnu nogu i precizno pogodio gornji desni kut.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Diaz je samo 10 minuta nakon predaha ponovno napravio veliki posao za Milan, iznudio je jedanaesterac nakon što mu je udarac pogodio Chiellinija u ruku. Sudac Valeri se morao konzultirati s VAR-om da bi dosudio kazneni udarac, no na sreću za Juventus Szczesny je dobro pročitao Kessieja i sačuvao 1:0. Desetak minuta poslije u igru je ušao Ante Rebić umjesto ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića, a upravo je Hrvat rezultat udvostručio sjajnim pogotkom s dvadesetak metara u 78. minuti.

Pogodak Rebića pogledajte OVDJE!

Ostavljeno mu je prostora pa se Rebić odlučio na udarac desnom nogom, te je poslao neobranjivu raketu u desne rašlje.

Konačnih je 3:0 samo nekoliko minuta poslije postavio je Englez Fikayo Tomori. Pospremio je glavom nakon ubačaja Calhanoglua.

Veliki posao Milana i odličan nastup cijele postave, pogotovo obrane koja je u potpunosti neutralizirala Ronalda i Moratu. Cristiano Ronaldo nije uputio niti jedan udarac u okvir vrata Milana.

Ibrahimović je osjetio probleme s koljenom zbog kojih je i izašao iz igre u 66. minut,i te bi mogao izostati iz Milanovih utakmica za kraja sezone. Milana čekaju dvoboji s Torinom i Cagliarijem prije posljednjeg kola gdje ih čeka Atalanta. Juventus s druge strane ima dva vrlo teška protivnika u Sassuolu i Interu u nadolazeća dva kola, pa trenutno izgledaju kao favorit za 5. mjesto, odnosno izostanak iz Lige prvaka.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Činjenica da je samo tri kola ostalo do kraja, vjerojatno spašava Pirla od prijevremenog otkaza. Mnogi će reći da je timing drukčiji, da bi Pirlo za ovakav rezultat sigurno dobio otkaz. No, možda ni to nije isključeno.

On sam, nije nakon poraza niti pomišljao na ostavku.

"Da podnesem ostavku? Ne! Prihvatio sam se ovoga posla s puno entuzijazma, postoje poteškoće, ali ja nastavljam s ovim poslom i na raspolaganju sam klubu. Mislim da mogu raditi bolje i izaći iz ove krize, zajedno s momčadi. Moramo gledati naprijed, nastavit ću raditi ovaj posao dok god mi to dozvole", rekao je Pirlo o temi broj 1 u Italiji.

Prokomentirao je i samu utakmicu.

"Zapravo smo poprilično dobro ušli u susret, ali smo se na putu pogubili i zato je konačni rezultat ovakav. Teško je to sada objasniti. Bilo je puno elemenata koji nisu funkcionirali".

Trener Milana Stefano Pioli proglasio je nastup svojih igrača - gotovo savršenim.

"Ne mislim da postoji nešto takvo kao savršena utakmica, ali mi smo večeras bili vrlo blizu tome. Igrali smo kao odlučna, zrela momčad, i na kraju smo pobijedili u vrlo važnom i teškom dvoboju. Međutim, sada moramo gledati unaprijed. Moramo se odmah okrenuti sljedećem susretu koji nam dolazi za samo tri dana". poručio je Pioli.

Linker
26. travanj 2024 11:41