ITALY PHOTO PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Italy Photo Press/zuma Press/profimedia
VELIKI RASTANAK

Stigla je potvrda, Ivan Jurić nakon tri godine odlučio napustiti klub: ‘Nisu me uvjerili da ostanem‘

Jurić je u Serie A vodio još i Genou, a od ranije je poznato kako je i jedna od želja navijača Hajduka
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 11. svibanj 2024. 11:26

Nakon dosta medijskih špekulacija, Ivan Jurić je potvrdio da na kraju sezone nakon tri godine odlazi iz talijanskog Torina. Torino je vodio u 119 utakmica te će prema svemu sudeći treći puta u nizu završiti na desetoj poziciji.

Ove sezone mu ističe ugovor s talijanskim prvoligašem za kojeg igra bivši igrač Hajduka i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, a prema svemu sudeći, neće potpisati novi ugovor.

- Nisu me uvjerili oko potpisa novog ugovora pa odlazim. Ne žalim zbog toga, rekao je Jurić uoči susreta Torina protiv njegovog bivšeg kluba Verone.

Jurić je u Serie A vodio još i Genou, a od ranije je poznato kako je Jurić i jedna od želja navijača Hajduka, pa ostaje za vidjeti hoće li doći do kontakta s klubom. Ranije ove sezone se spominjalo da bi Jurić mogao otići u engleski WBA, kojeg je nekoć vodio Slaven Bilić, no ta je opcija propala. Sada ostaje za vidjeti gdje će hrvatski strateg nastaviti karijeru.

Ivan Jurić Torino je preuzeo u ljeto 2021. godine nakon najgore klupske sezone od povratka u Serie A, kada je momčad završila na 17. mjestu prvenstvene ljestvice, tek četiri boda od zone ispadanja, a do sada ga je vodio u 118 utakmica te prosječno osvajao 1.39 bodova. Ove sezone Torino je dugo vremena bio u igri za plasman u Europu međutim nakon samo dva osvojena boda u posljednje četiri utakmice pao je na deseto mjesto Serie A i četiri kola prije kraja prvenstva za Laziom koji drži posljednju europsku poziciju zaostaje devet bodova.

Linker
11. svibanj 2024 12:13