FABIO SASSO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Fabio Sasso/zuma Press/profimedia
MOŽE I ZABITI

Talijanski mediji hvale bivšeg dinamovca: ‘On je vođa obrane, maksimalno se žrtvuje i dobio je zasluženu slavu‘

Jedan je od najboljih defenzivaca i dodavača lige, a sada je postigao i svoj drugi ovosezonski pogodak
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 12. ožujak 2023. 14:27

Napoli je u 26. kolu Serie A pobijedio Atalantu rezultatom 2-0, a strijelci za momčad Luciana Spallettija bili su Kviča Kvaratškelia u 60., odnosno Amir Rrahmani u 77. minuti. Bivši Dinamov branič bio je najviši u skoku nakon Elmasovog centaršuta iz kornera i s nekih 11 metara glavom poslao loptu u mrežu, zbog čega se našao u fokusu talijanskih medija.

"Rrahmani se uz Kima pokazao kao vođa Napolijeve obrane. Zaustavio je napade Atalante i postigao pogodak kojim je zaključio utakmicu. Maksimalno se žrtvuje, a ako je potrebno čak i probija linije. Njegov pogodak je šlag na torti" - piše tako TuttoMercato, a na istom je tragu i Corriere dello Sport:

"Da nema Kima, svi bi slavili Rrahmanija. Pogotkom je dobio zasluženu slavu".

Kosovskom reprezentativcu bio je to drugi ovosezonski gol u talijanskom prvenstvu, a upisao je i jednu asistenciju. Podsjetimo, u srpnju 2019. je iz Dinama prešao u Veronu za 2,1 milijun eura, da bi nakon samo jedne polusezone potpisao s Napolijem za 14,2 milijuna. Ovaj 192 centimetra visoki branič se, od kraja prethodne, i početka aktualne sezone, ustalio kao standardni stoper u Spallettijevoj momčadi i izrastao u jednog od najboljih defenzivaca u čitavoj Serie A.

La Gazzetta dello Sport nedavno je Rrahmaniju posvetila veliki tekst u kojem je osobit naglasak stavljen na njegov napredak u segmentu igre koji se tiče dodavanja.

Prema podacima Sofascorea, naime, s 5,4 točne duge lopte po utakmici, najuspješniji je igrač Napolija u toj kategoriji (treći u čitavoj ligi). S 91% točnih dodavanja drugi je najuspješniji dodavač u svojoj momčadi, odnosno drugi u cijelom elitnom razredu talijanskog klupskog nogometa. Prema prosječnim statističkim ocjenama, 29-godišnjak je treći najbolje ocijenjeni igrač Napolija (7,31), nakon Kvaratškelije (7,40) i Márija Ruija (7,33).

Linker
07. svibanj 2024 07:04