Rome, Italy - SS Lazio vs Torino FC - Italian Serie A Football Championship 2022/2023 - Olympic Stadium. In the photo: Nikola Vlasic (Torino FC)
SINGLES - Lazio - Torino - Serie A TIM 2022/2023, Italy, Rome - 22 Apr 2023,Image: 771362651, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Fabrizio Corradetti/LaPresse/Shutterstock Editorial/Profimedia

 FABRIZIO CORRADETTI/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Fabrizio Corradetti/lapresse/shutterstock Editorial/profimedia
POGLEDAJTE TAJ TRENUTAK

VIDEO Jurićev Torino u završnici je ostao bez bodova, Vatreni se istaknuo sjajnom asistencijom

Torino se već otprije predao kad je riječ o borbi za europski plasman
Piše: HINAObjavljeno: 07. svibanj 2023. 17:18

U susretu 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, je na svom travnjaku odigrao 1-1 protiv Monze.

Dvoboj susjeda na ljestvici završio je remijem. Torino je poveo početkom drugog dijela, no Monza je u samoj završnici izjednačila.

Torino je poveo u 46. minuti golom Antonia Sanabrije na asistenciju Nikole Vlašića, a izjednačio je Gianluca Caprari u 86. minuti. Vlašić je za domaći sastav igrao do 76. minute.

Monza je sada deveta sa 46 bodova, dok je Torino stepenicu niže s isto toliko bodova.

>>> POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE <<<


Napoli pobijedio Fiorentinu

Nakon što su u četvrtak u Udinama osigurali naslov prvaka, nogometaši Napolija su na rasprodanom stadionu Diego Armando Maradona pred 55.000 gledatelja u susretu 34. kola Aerie A pobijedili Fiorentinu sa 1-0.

Slavlje navijača Napolija započelo je 4. svibnja u 22.37 sati i trajat će još dugo. Na ulicama Napulja, gotovo svakoj kući vijore se Napolijeve zastave, a nakon 33 godine čekanja Napolitanci ponovno proživljavaju san.

Prva utakmica Napolija kao novog prvaka na stadionu Maradona počela je "špalirom" koji su priredili gosti, te šouom domaćih navijača na tribinama.

Sama utakmica nije imala previše važnosti za oba sastava. Igrači Napolija bili su u slavljeničkom raspoloženju nakon osiguranog prvog "scudetta" nakon 1990. godine, dok su gostima misli okrenute četvrtku i prvom susretu polufinala Konferencijske lige protiv Basela.

Pitanje pobjednik razriješio je pogodak Nigerijca Victora Osimhena iz jedanaesterca u 74. minuti. Bio je to njegov 47. pogodak u Serie A čime je postao najefikasnij afrički nogometaš u talijanskom prvenstvu.

Osimhen je mogao zabiti i u 48. minuti, međutim nije realizirao kazneni udarac. Njegov udarac obranio je Pietro Terracciano. Josip Brekalo nije nastupio za "Viole".

Linker
19. svibanj 2024 00:56