Luka Modrić

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZNAJU ŠTO PIŠU...

Englezi se opet naklonili Luki Modriću: ‘Vatrene će odvesti daleko na posljednjem pokušaju stare garde‘

Brazil je po Guardianu prvi favorit za novi naslov svjetskih prvaka.
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. rujan 2022. 08:39

Do početka svjetske nogometne smotre ostala su još 53 dana, ali većina reprezentacija, naročito europskih, odigrala je svoje pretposljednje utakmice uoči Mundijala. Neke su momčadi u tim dvobojima dobile dodatne glavobolje, dok su neke profitirale i napunile se optimizmom.

Guardian je napravio listu 32 reprezentacije, koliko će ih se boriti za trofej u Kataru, temeljenu na trenutnoj formi i očekivanjima od Svjetskog prvenstva. Za razliku od posljednje liste napravljene u lipnju, Hrvatska se na svježem popisu našla na osmom mjestu glavnih pretendenata na blještavi pehar svjetskog prvaka. Na 8. mjesto smo skočili s 13. pozicije. Boljem statusu „vatrenih“ doprinijele su četiri uzastopne pobjede, a Guardian ističe kako našu reprezentaciju predvodi „nezaustavljivi Luka Modrić koji će Hrvatsku odvesti daleko“, a pohod Hrvatske u Kataru nazivaju „posljednjim pokušajem stare garde“.

Prvi favorit za titulu trenutno je Brazil, a odmah iza našli su se njihovi rivali Argentinci. Treće mjesto drže Nizozemci, dok su Francuska i Engleska slabim rezultatima zaradile pad na ljestvici, pa su tako Francuzi trenutno sedmi, a Englezi deveti.

Završni dio liste zatvaraju redom domaćin Katar, Kostarika, te posljednja Saudijska Arabija.

Linker
26. svibanj 2024 14:23