Hans-Dieter Flick

 INA FASSBENDER Afp
‘NAUČIT ĆEMO LEKCIJU‘

Flick preživio krizni sastanak i ostao na izborničkoj funkciji: Nijemci uvjereni da je pred njima velika prilika

Neuspjeh na Svjetskom prvenstvu tako je glavom platio samo direktor reprezentacije Oliver Bierhoff
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. prosinac 2022. 18:58

Tresla se brda... Hansi Flick preživio je fijasko na Svjetskom prvenstvu i ostao je izbornik reprezentacije Njemačke priopćeno je nakon sastanka kojeg je imao s čelnicima tamošnjeg nogometnog saveza.

- Zajedno smo uvjereni da Europsko prvenstvo 2024. u našoj zemlji predstavlja veliku priliku za nogomet u Njemačkoj. Imamo puno povjerenje u Hansija Flicka da će se nositi s ovim izazovom - izjavio je predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf.

Flicku su davali male šanse da će sa sastanka izaći kao izbornik, i zbog ostvarenog neuspjeha, ali i zbog svađa koje su razdirale momčad. Svlačionica se, prema pisanju njemačkih medija, podijelila u dva tabora - igrače Bayerna i oni koji to nisu.

- Kao momčad možemo postići mnogo više od onoga što smo pokazali u Kataru. Tamo smo propustili veliku priliku, ali naučit ćemo lekciju - kazao je Flick nakon kriznog sastanka na kojem je potvrđeno kako će ostati izbornik do ljeta 2024. do kada je i predviđeno ugovorom.

Neuspjeh na Svjetskom prvenstvu tako je glavom platio samo direktor reprezentacije Oliver Bierhoff.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Bi li se iti jedna druga zvijezda ponašala kao Cristiano Ronaldo? Kako odmoriti najzaslužnije Vatrene pred utakmicu s Brazilom? Na ta i druga pitanja u novom Mundocastu odgovara nekadašnji proslavljeni nogometaš Dario Šimić.

Linker
11. svibanj 2024 22:39