JUNG YEON-JE Afp
JUNAK DANA by SMOKI

Heroj jedne od najvećih priča prvenstva u Kataru: ‘Drago mi je što sam mogao dati ovaj poklon navijačima‘

Napadač Wolverhamptona poznato je lice pratiteljima europskog nogometa
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 02. prosinac 2022. 22:49

Igrala se druga od šest minuta sudačke nadoknade utakmice Južne Koreje i Portugala i sve je izgledalo kako će iz njihove skupine H u nokaut fazu Svjetskog prvenstva Portugal i Urugvaj, koji je vodio 2:0 protiv Gane. A onda, šok za navijače Južno Američke momčadi i razlog za suze radosnice Azijata na Education City stadionu. Kasni pogodak zamjene Hwang Hee Chana, koji je osigurao pobjedu rezultatom 2:1 za Južnu Koreju u Al Rayyanu.

Korejski kapetan i zvijezda Tottenhama Heung Min Son, koji je cijelo vrijeme igrao s maskom za lice, asistirao je za odlučujući pogodak u drugoj minuti nadoknade. Hwang Hee Chan, koji je tek prvi put nastupio zbog ozljede tetive koljena, bio je heroj u onome što je napadač Cho Gue Sung rekao nakon utakmice da se - stvarno osjeća kao da se dogodilo čudo.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

- U prvom susretu, nisam mogao igrati i bolovi su se pogoršali, malo sam trčkarao i postojao je sada mali rizik. Ali nije me bilo briga što se meni osobno događa. Samo sam htio dati doprinos. Drago mi je što sam mogao dati ovaj poklon obožavateljima. Kad je Son dobio loptu, bio sam uvjeren da će mi je dodati - rekao je junak momčadi portugalskog stručnjaka Sergia Coste.

Napadač Wolverhamptona poznato je lice pratiteljima europskog nogometa. Početkom 2015. se pridružio drugoj momčadi Red Bull Salzburga, Lieferngu, da bi u prvu ušao već nakon pola godine. Austriju je napustio 2020. nakon nekoliko posudbu i potpisao za Bikove iz Leipziga. RB konačno napušta 2022. i pridružuje se sastavu iz Premierlige.

Linker
08. svibanj 2024 07:09