GIUSEPPE CACACE Afp
ZANIMLJIV DETALJ

Jedan je Luka Modrić! Kapetan Vatrenih već u prvoj minuti susreta s Argentinom ispisao povijest

Motor hrvatske nogometne reprezentacije se još jednom upisao u povijesne nogometne knjige
Piše: SNObjavljeno: 13. prosinac 2022. 20:51

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić još je jednom ispisao povijest. U polufinalu protiv Argentine je po šesti puta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru počeo u prvih 11, a time se upisao u povijesne knjige.

Kapetan Vatrenih je tako postao tek četvrti igrač u povijesti nogometa koji je šest puta počeo u prvih 11 na jednom Svjetskom prvenstvu, a da je stariji od 37 godina. To se prije njega dogodilo samo tri puta, a zadnji već davne 1990. godine.

Prvi je to napravio brazilski bek Nilton Santos 1962. godine, a onda su slijedila dva golmana, Talijan Dino Zoff 1982. godine i Englez Peter Shilton već spomenute 1990. godine. Sada je u Kataru 2022. godine Modrić postao prvi veznjak kojem je to uspjelo u povijesti, a ovo mu sigurno nije zadnja utakmica na Mundijalu.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Nemoguće da smo to napravili, nevjerojatno neozbiljno! Toliko naivno da čovjeku bude neugodno". Tim je riječima Ilija Lončarević u našem Mundocastu komentirao situaciju kod drugog primljenog gola od Argentine, nakon našeg kornera. Što misli o jedanaestercu iz kojeg su Argentinci poveli i sve druge stvari vezane uz utakmicu polufinala SP-a pogledajte u našem Mundocastu:

Linker
03. svibanj 2024 20:41