MANAN VATSYAYANA Afp
ZANIMLJIVE BROJKE

Lionel Messi sve dominantniji u jednoj kategoriji, a ispred njega ostala je samo apsolutna legenda

Iza njega se u ovome segmentu nalaze Neymar, Cristiano Ronaldo i brojni drugi
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 12. prosinac 2022. 08:02

Pred Lionelom Messijem polufinale je Svjetskog prvenstva u Kataru gdje ga čekaju Vatreni. Argentinski čarobnjak pruža odlične partije na turniru, trenutno je drugi strijelac s četiri pogotka, a ima i dvije asistencije. Dominira i u još jednoj kategoriji, a radi se o pretpljenim prekršajima. Uključujući sva prvenstva na kojima je do sad igrao, Messi je u tom segmentu ‘‘dogurao‘‘ do brojke od 66. Iza njega se recimo, sa četiri prekršaja manje nalazi Neymar, a njegov glavni rival Cristiano Ronaldo pretrpio ih je 58 do sada.

Otkako je 1966. na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj, britanska tvrtka za sportsku analitiku Opta počela voditi podatke o prekršajima, samo se jedan igrač trenutno nalazi ispred Messija, a riječ je o još jednoj argentinskoj legendi, pokojni Diego Armando Maradona koji je računajući sva prvenstva na kojima je igrao došao do brojke od 152 pretrpljena prekršaja.

Messi s Argentinom nikada nije osvojio ovo veliko natjecanje, najbliže je uspjehu došao 2014. godine u Brazilu gdje su Gauchosi poraženi s 1:0 protiv Njemačke. Pretpostavlja se kako je za 35-godišnjeg Messija ovo posljednje svjetsko prvenstvo u karijeri, pa je izražena velika motivacija da ove godine napravi i taj podvig u svojoj karijeri. Jedina dva puta kad su se okrunili titulom prvaka bilo je najprije 1978. kad su ga osvojili kao domaćin, te 1986. godine u Meksiku.

Linker
11. svibanj 2024 14:17