Luis Enrique je sve iznenadio popisom za Katar

 JAVIER SORIANO Afp
DANI OLMO DOBIO POZIV

Luis Enrique sve iznenadio popisom za SP! Otpale tri velike zvijezde koje su svi vidjeli u Katru

Španjolska nogometna reprezentacija je prošla veliku rekonstrukciju momčadi
Piše: SNObjavljeno: 11. studeni 2022. 13:32

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije, Luis Enrique, je objavio popis od 26 noogmetaša s kojima putuje na Svjetsko prvenstvo u Katru. Njegov je konačni popis putnika na SP, na kojem nema nekoliko velikih zvijezda, poprilično iznenadio nogometnu javnost.

Španjolci slove za jedne od favorita, posebno nakon prošlog ljeta i igranja polufinala Europskog prvenstva. Već tada je Enrique provodio smjenu generacija, a finalni produkt se sada vidi i na popisu za Katar.

Na popisu nema Davida De Gee koji tako nije upao među tri golmana koja idu na SP, a mnogi ga smatraju ponajboljim španjolskim vratarom. Osim njega, na popisu se očekivalo i ime Sergia Ramosa koji ove sezone igra dobro u dresu PSG-a, ali veteran ne putuje na Mundijal, baš kao ni Thiago Alcantara iz Liverpoola.

Na popisu se zato našao Ansu Fati koji, iako slovi za velikog talenta, ne igra previše u Barceloni nakon oporavka od ozljede. Dodajmo i da je poziv dobio bivši igrač Dinama Dani Olmo koji sada nastupa za RB Leipzig.

Španjolska će prvu utakmicu na SP-u igrati 23. studenog protiv Kostarike, a onda četiri dana kasnije slijedi derbi protiv njemačke. U trećem kolu igrat će s Japanom.

Popiš Španjoslke za Katar:

Vratari: Unai Simon, Robert Sanchez, David Raya.

Obrana: Dani Carvajal, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Hugo Guillamon, Pau Torres, Aymeric Laporte, Jordi Alba, Jose Gaya.

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Gavi, Carlos Soler, Marcos Llorente, Pedri, Koke.

Napad: Ferran Torres, Pablo Sarabia, Yeremy Pino, Alvaro Morata, Marco Asensio, Nico Williams, Ansu Fati, Dani Olmo.

Linker
14. svibanj 2024 13:46