FRANCK FIFE Afp
SVJETSKI MEDIJI

‘Messi je najbolji koji će ikad postojati! A vidjeli smo i magičan trenutak koji ćemo pamtiti 100 godina‘

U Argentini ga uspoređuju s božanstvom, mnogi tvrde kako više nema priče o tome tko je najbolji ikad
Piše: Andro PolićObjavljeno: 18. prosinac 2022. 22:02

Odjenuvši crnu haljinicu, digavši visoko "Zlatnu boginju", Lionel Messi iz stražnjeg je džepa mogao izvaditi papirić s popisom životnih želja i pored natuknice "nogomet" staviti kvačicu.

- Svatko ima taj san kada je mali. Imao sam sreću postići svašta u karijeri, a ovo mi je nedostajalo. Uživam u reprezentaciji, želim nastaviti živjeti još nekoliko utakmica kao svjetski prvak - poručio je nakon finala.

Nije teško za pretpostaviti kakav će kult ličnosti uživati u svojoj domovini, a tamošnji su mediji sipali hvalospjeve.

"Pravedni Bog dao je Messiju nagradu koju je zaslužio", piše argentinski Clarín. Na ulicama glavnog grada Buenos Airesa, kao i u ostalim argentinskim gradovima, nastao je potpuni kaos. Uz dimne bombe plavih boja, dominirali su zagrljaji, uz potoke prolivenih suza radosnica jer je čekanje dugo 36 godina konačno došlo svom kraju.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Svijet pripada Messiju", zaključio je španjolski AS u naslovu, dodavši u tekstu: "Maradona mu je dao žezlo, dar koji mu je nedostajao".

"Messi je konačno okrunio svoju karijeru", poručio je na Twitteru Bastian Schweinsteiger.

Uz Messija, na nastup još jedne velik zvijezde osvrnuo se i najbolji strijelac u povijesti Premier lige.

- Nisam nikada vidio nešto ovakvo. To je bilo zapisano u zvijezdama za njih dvojicu - rekao je Alan Shearer misleći na Mbappéa i Messija.

Na Twitteru se oglasio i bivši engleski reprezentativac i bivši igrač Liverpoola Jamie Carragher, objavivši njegovu vječnu ljestvicu najboljih.

"1. Messi, 2. Maradona, 3. Pelé, 4. Ronaldo, 5. Zidane".

image
FRANCK FIFE Afp

Uz čarobnog Argentinca stala je i "njegova" Barcelona.

"Najbolji koji je ikad postojao. Najbolji koji će ikad postojati", objavili su iz katalonskog kluba.

Mnogi smatraju kako je trijumfom u finalu Svjetskog prvenstva Messi okončao debatu o tome tko je najbolji nogometaš u povijesti.

"Dokazao je. Učinio je to. Jedino treba debatirati zašto je to morao ponovno dokazati, ali to je rasprava za neki drugi put", piše engleski Mirror.

"Bajka. Međutim, ovdje ipak ništa nije bilo zapisano u zvijezdama, ništa nije unaprijed određeno, niti olako dobiveno. Sama sudbina ne bi pomogla Messiju u Kataru. To se nije dogodilo samo zato što se pojavio, to je bio trijumf puke volje - njega i njegovih suigrača", napisao je Daily Mail.

Bivši engleski reprezentativac i nekadašnji igrač Manchester Uniteda Gary Neville, komentirao je trenutke prije negoli je Argentinac dignuo toliko željeni pehar.

- Sada ćemo vidjeti magičan trenutak koji će se vrtjeti još 100 godina, Messi diže pehar svjetskog prvaka. Za njegovu karijeru, ovo je glazura i višnja na vrhu torte - rekao je Neville.

La Gazzetta Dello Sport ipak nije svrstala Messija iznad svog preteče: "Argentina je prvak svijeta, Messi je poput Maradone", ali Mundo Deportivo napisao je: "Messi je dotaknuo nebo 18. prosinca".

image
FRANCK FIFE Afp

Linker
28. travanj 2024 02:55