DAMIR KRAJAC/CROPIX
DAN D

Počinje operacija Katar: Vatreni se danas okupljaju u Sheratonu, pa odmah potom lete na Bliski istok!

Već u srijedu Vatreni igraju prvu i jedinu pripremnu utakmicu. Neće istrčati najboljih 11...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. studeni 2022. 06:01

Stigao je taj dan, Vatreni danas lete na Bliski istok, prvo u Rijad, a 18. studenoga u Katar.

Izbornik Zlatko Dalić u 11 sati u hotelu Sheraton okuplja 26 igrača koje je pozvao. Do toga roka svi moraju doći. Pojedini su najavili kako će se uprizoriti već u nedjelju navečer. Ponedjeljak, 14. studenoga, datum je za konačnu prijavu igrača FIFA-i.

Otvorena opcija

Zna se 26 imena jer ona su objavljena već u srijedu u Pivani, međutim, ako bi u zadnji čas netko morao otpasti zbog ozljede, izbornik bi aktivirao zamjenu sa šire liste. Na njoj su Ćaleta-Car, Pongračić, Ivanušec, Čolak, Brekalo, Mišić, Labrović i Kotarski. Oni se isto tako mogu nadati naknadnom uvrštenju sve do 24 sata prije prve utakmice s Marokom. Uz valjanu dokumentaciju do tada je otvorena opcija da se zamijeni ozlijeđeni igrač...

Zlatko Dalić obratit će se medijima u Sheratonu u 11 sati. Nakon toga i šestorica igrača. Bit će to nakon provjere jesu li svi na broju i spremni za put. Hrvatski kadar čine vratari Livaković, Ivušić i Grbić, obrambeni igrači Juranović, Stanišić, Erlić, Šutalo, Gvardiol, Lovren, Vida, Sosa i Barišić, veznjaci Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Sučić, Jakić, Vlašić i Pašalić, te napadači Perišić, Oršić, Budimir, Kramarić, Livaja i Petković.

Let za Rijad je u 17 sati, a tamo će u utorak trenirati od 18 sati po lokalnom, što je u 16 po hrvatskom vremenu, na travnjaku Mrsool Parka. Na istoj lokaciji u srijedu će odigrati prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom od 11 sati po našem vremenu, lokalno je to 13 sati.

Izbornik je najavio da će dati šansu većem broju igrača, da neće izvesti najbolju jedanaestoricu. U četvrtak ujutro imat će regeneracijski trening, a u petak u 11 sati lete u Dohu i stižu u svoj hotel Hilton te kamp Ersal 3, u kojima će živjeti i trenirati za vrijeme World Cupa. Prvi trening u Kataru imat će u petak od 16 sati po hrvatskom vremenu. U subotu u 15.15 po našem vremenu zbit će se zanimljiv događaj - slobodan nogomet s lokalnom djecom koju će organizirati Katarani i FIFA-a. To je također u kampu Al Ersal 3.

Prvu utakmicu Hrvatska na svojem šestom svjetskom prvenstvu na kojem brani srebro igra 23. studenoga s Marokom na stadionu Al Bayt u Al Khoru, šezdesetak kilometara sjeverno od Dohe.

Stožerna ekipa

Osim izbornika Zlatka Dalića službeni dio stožera čine direktor Stipe Pletikosa, pomoćni treneri Dražen Ladić, Vedran Ćorluka, Ivica Olić i Mario Mandžukić, trener vratara Marjan Mrmić, kondicijski treneri Luka Milanović i Marin Dadić, team-menadžerica Iva Olivari, video analitičar Marc Rochon, liječnici Saša Janković i Eduard Rod, fizioterapeuti Nenad Krošnjar, Nderim Redžaj, Goran Beloglavec, Miroslav Jamnić i Neven Golubar, te ekonomi Mladen Pilčić, Goran Vincek, Dennis Lukančić i Luka Karlo.

Linker
12. svibanj 2024 01:27