GLYN KIRK Afp
JUNAK DANA by SMOKI

Pod njim padaju velikani, a zabio je samo dvaput!? Prvo je srušio Salaha, a sada i najvećeg svih vremena

U cijeloj utakmici zabilježio je samo jedan uspješan dribling, ali taj će se pamtiti za sva vremena
Piše: SNObjavljeno: 22. studeni 2022. 21:59

Jedan dobar potez nogometašu je dovoljan da od potpunog anonimca postane svjetska tema broj jedan. Salem Al-Dawsari živi upravo takvu priču, da je 10-ak godina mlađi mnogi bi tvrdili da mu slijedi transfer vrtoglavog iznosa u klub pod svjetlima velike pozornice. No, s 31 godinom na leđima, takvo što bio bi bilo veliko iznenađenje.

Doduše, znatno manje iznenađenje od onoga koje smo vidjeli na Lusail Iconicu. Al-Dawsari postigao je pogodak karijere za 2:1 slavlje Saudijske Arabije nad Argentinom, dakle glavni je režiser možebitno najveće senzacije svih dosadašnjih Mundijala. Kadar iz 53. minute - u kojem Al-Dawsari prima odbijenu loptu, jednim okretom i s dodatna dva vješta poteza izbacuje trojicu Messijevih suigrača, oslobađa prostor za udarac i s 15-ak metara cilja u desni kut - Arabijcima predstavlja najljepši nogometni trenutak u povijesti SP-a.

image
GLYN KIRK Afp

Ni dodir vratara Martineza nije mogao poremetiti putanju tako silovitog udarca. Al-Dawsariju nitko neće zamjeriti nešto siromašniji statistički učinak u odnosu na suigrače. Poslao je tek jednu dugu loptu s ispravnim odredištem, a od pet pokušaja driblinga također mu je prošao samo jedan. No, taj je bio najvažniji i najvrjedniji, dribling za delirij navijača u zelenom, za ‘hladano tuširanje‘ po mnogima prvih favorita za naslov u Katru, za nacionalni praznik, za akrobatsko slavlje u skladu s neposredno ranije prikazanim vještinama. Jedini dosadašnji gol na SP-u zabio je za 2:1 pobjedu nad Egiptom Mohameda Salaha u trećoj utakmici grupne faze Rusije.

Linker
24. travanj 2024 07:00