ADRIAN DENNIS Afp
PIŠE RECORD

Potres i otvoreni rat u reprezentaciji: Ronaldo zaprijetio da će napustiti Svjetsko prvenstvo!?

Ništa više nije nemoguće u tim godinama, čak i kada ste Ronaldo.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 11:29

Nazire li se kraj velike epohe, jesu li Ronaldo i portugalska reprezentacija stigli do kraja puta? Sve je moguće nakon što je Critstiano ostao bez kluba, a potom ga i Santos postavio pored sebe na klupu. Od početka je bilo jasno da neće dobro završiti serija u kojoj je Ronaldo gledatelj. Nije navikao 37-ogodišnji napadač na sporedne uloge.

Portugalski sportski dnevnik Record objavio je da došlo do potpuno eskalacije odnosa između Ronalda i izbornika Fernanda Santosa te da je Ronaldo zaprijetio da će napustiti reprezentaciju i vratiti se u Portugal. To se, po Recordu, dogodilo tijekom razgovora u kojem je Santos priopćio Ronaldu da neće biti u prvih 11 protiv Švicarske.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Portugal je prije dva dana deklasirao Švicarsku (6:1), a Ronaldo je veći dio susreta gledao s klupe. Centarfor je umjesto Cristiana postao 21-godišnji napadač Benfice Goncalo Ramos, koji je povjerenje izborniku uzvratio sa tri pogotka uz jednu asistenciju. Nije se to dopalo Ronaldu, pa je probleme počeo praviti već dan poslije. Naime, propustio je trening Portugala na kojem su vježbe odrađivali igrači koji protiv Švicarske nisu bili u početnoj postavi. Jer, Ronaldo je sebi namijenio drukčiji trening, sa prvotimcima.

image

Izbornik Fernando Santos

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Dodajući ulje na vatru, portugalski izbornik Fernando Santos rekao je da Ronaldovu ulogu u ostatku Svjetskog prvenstva tek treba "definirati". Kako će je defnirati, tek ćemo vidjeti. Zasad je Ronaldo u reprezentaciji, ali protiv Maroka ga izvjesno čeka ista sudbina kao za dvoboj sa Švicarskom.

Klupica za Ronalda i sljedeći korak je rastanak sa reprezentacijom? Ništa nije nemoguće u tim godinama, čak i kada ste Ronaldo.

Stigla i reakcija iz Saveza

Nakon što je sve izašlo u medije, o situaciji se oglasio Portugalski nogometni savez.

"Danas su se pojavile vijesti koje tvrde da je Cristiano Ronaldo u razgovoru s izbornikom Fernandom Santosom zaprijetio odlaskom iz reprezentacije i iz Katara. Portugalski nogometni savez ovim putem želi istaknuti da kapetan naše reprezentacije ni u jednom trenu nije prijetio odlaskom iz Katara", stoji u priopćenju Saveza koji dodaje:

"Svaki dan koji Ronaldo provede u reprezentaciji je jedinstven po posvećenosti i profesionalizma koje on demonstrira. Njegova posvećenost reprezentaciji nikada nije bila upitna. To je demonstrirao i na utakmici sa Švicarskom. Svi zajedno smo usmjereni prema tome da ovo SP bude najbolje koje je Portugal ikada odradio", poručuju iz Saveza.

Teško je reći što je prava istina jer je Ronaldo ponašanjem i na susretu sa Švicarskom i na treninzima pokazao kako nije zadovoljan svojim statusom. Naredni dani će pokazati više.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
18. travanj 2024 07:48