TOM DUBRAVEC Cropix
OCJENA PROTIVNIKA

‘Protiv Hrvatske smo odigrali utakmicu godine, a nedostaje nam netko poput Kramarića ili Modrića‘

Saudijska Arabija prvu će utakmicu na SP-u odigrati protiv Argentine u utorak
Piše: SNObjavljeno: 16. studeni 2022. 22:04

Hrvatska reprezentacija nanijela je 1:0 poraz Saudijskoj Arabiji u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, ali naši večerašnji protivnici, čini se, nisu nimalo nezadovoljni ishodom prijateljske partije. Štoviše, tamošnji mediji uočavaju mnogo toga pozitivnog u igri popularno zvanih ‘Green Falconsa‘, koji će se u grupnoj fazi SP-a suprotstaviti Argentini, Poljskoj i Meksiku.

"Bila je ovo najbolja predstava nogometaša Saudijske Arabije još od početka godine, utakmica s Hrvatskom trebala bi im dati poticaj i samopouzdanje uoči ogleda s Argentinom", napisao je Arab News prilikom osvrta na susret u Rijadu.

Primijetili su da Zlatko Dalić nije izveo svoje najjače adute od prve minute, ali navode Stanišića i Brozovića kao najveća imena startne postave Vatrenih, sa zaključkom da se "Falconsi nisu uplašili protivnika tako visoke kvalitete". I dalje ih brine loš golgeterski učinak, istakli su da je Saudijska Arabija zabila tek četiri gola u posljednjih 10 ogleda. No, veseli ih čvrst angažman u fazi obrane.

"Defenziva, koju su vodili Abdullah Al-Malki i Mohamed Kanno, frustrirala je hrvatske reprezentativce, koji su pokazali kakve resurse imaju uvođenjem Kovačića i Modrića u drugom dijelu", stoji u nastavku teksta. Upravo su u individualnoj kvaliteti među suprotstavljenim stranama pronašli glavni razlog poraza.

"Modrić je nahranio Kramarića kojemu smo dozvolili previše prostora, nakon toga primili smo gol. Saudijskoj Arabiji nedostaje takva vrhunska špica ili igrači koji djeluju na najvišim razinama klupske igre, ali izgledali smo kao momčad spremna za nadolazeće izazove", zaključili su u svojoj analizi novinari Arab Newsa.

Nakon utakmice svoje doživljaje za mikrofone novinara iznio je Al-Akhdara Saleh Al-Shehri, centarfor koji je protiv Vatrenih igrao do 61. minute.

"Susret s Hrvatskom je prijateljski, važnije je što će se dogoditi na Svjetskom prvensvu. Kada igrate protiv Hrvatske, drugoplasirane momčadi iz 2018. godine, a uspijete stići blizu pobjede, to je velika motivacija. Moja poruka navijačima je da ćemo ih čekati u Dohi, želim da tribine budu u zelenom", rekao je Al-Shehri.

Prva utakmica Saudijcima je na rasporedu u utorak protiv Argentine, s početkom u 11 sati po našem vremenu.

Linker
16. svibanj 2024 03:44