MANAN VATSYAYANA Afp
NOVE STRAŠNE TENZIJE

Reagirala je na ‘provokatora‘ Srbije, sada prima prijetnje smrću: ‘Život ti neće dugo potrajati‘

U jezivim porukama spominje se i ime brutalnog ubojice
Piše: SNObjavljeno: 05. prosinac 2022. 17:54

Tenzije s utakmice Švicarske i Srbije (3:2), koje su osim nogometnih svrstane i u mnoge političke prijepore, ostavljaju mnogobrojne posljedice i danima nakon ogleda.

U nedjelju je Nogometni savez Kosova (FFK) poslao tužbu FIFA-i "zbog teških uvreda izbornika srpske reprezentacije" i "rasističkih postupaka srpskih navijača", a srpski portal Blic dan kasnije objavio je da albanska sportska novinarka porijeklom s Kosova, Zana Avdiu, učestalo prima prijeteće poruke jer je istaknula da je ponašanje švicarskog veznjaka Granita Xhake "sramotno i skandalozno".

Njezin odvjetnik Arianit Koci naveo je da Zana u posljednjih nekoliko dana dobiva brojne poruke na društvenim mrežama, od kojih su neke poprilično jezive.

"Tvoj život neće dugo potrajati", jedna je od poruka koju prenosi Blic.

"Imam vremena da se nađem s Hamidom Natanom", također je poruka iz njenog chata, a navedeno ime odnosi se na osobu koja je brutalno ubila svoju trudnu suprugu.

- Možda se ne slažemo s njom, ali ovakve prijetnje su nedopustive u civiliziranom društvu. S druge strane, izloženost javnosti izaziva još veće prijetnje - poručio je spomenuti odvjetnik Koci.

Podsjetimo, Granit Xhaka bio je jedan od najaktivnijig igrača protiv ‘Orlova‘, kako na terenu, tako i tijekom višebrojnih trenutaka poraslih tenzija, kada su igrači Švicarske i Srbije bili nadomak fizičkog obračuna. Uz to, Xhaka se u jednom trenutku uhvatio za međunožje, kao i srpski centarfor Dušan Vlahović, što su mnogi protumačili kao provokaciju.

Linker
28. travanj 2024 07:55