Hrvatski reprezentativci su oduševljeni gestom navijača

 PRIVATNA ARHIVA
STVOREN JE I HIT BEĆARAC

Video: Hrvati napravili šou! Za Vatrene navijaju Kinezi i Meksikanci: ‘Modrić i Kovačić su mi najdraži igrači‘

Navijači hrvatske nogometne reprezentacije se cijeli dan pripremaju za veliki ogled s Kanadom
Piše: Dražen Antolić, Frane VulasObjavljeno: 27. studeni 2022. 13:27

Po ulicama Dohe navijači Hrvatske zagrijavali su se za utakmicu s Kanadom na Khalifa International stadionu. Uhvatili smo jednu skupinu navijača u jeku posljednjih priprema za važnu utakmicu. Na lica su se crtale šahovnice, ali i na bradu jednog navijača. A potom je uslijedilo i nezaobilazno zajedničko fotografiranje s navijačima drugih reprezentacija.

Video: Frane Vulas


>>> Počelo je i zagrijavanje hrvatskih i kanadskih ispred stadiona

Video: Tomislav Juranović

image

Navijači stadion

TOMISLAV JURANOVIć
image

Navijači stadion

TOMISLAV JURANOVIć
image

Navijači stadion

TOMISLAV JURANOVIć
image

Navijači stadion

TOMISLAV JURANOVIć


>>> Kolinda stigla u Dohu

Uoči okršaja hrvatske reprezentacije s reprezentacijom Kanade na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, u Dohu je stigla i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Došla je, kaže, privatno bodriti Vatrene, no svejedno će usput odraditi neke sasdanke. Prvu utakmicu je zbog obveza u MOO-u propustila, ali najvatrenija navijačica drugu nije mogla nikako.

>OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE


>>> ‘Ja sam najveći fan hrvatske reprezentacije‘

Kod katarskog Nacionalnog muzeja sreli smo čovjeka u hrvatskom dresu za kojeg smo odmah znali da nije iz naše zemlje.

- Obožavam Hrvatsku, a moj Meksiko je ispao, sad s Hrvatskom želim do finala – smijao se Francisco, kraj njega bila je Carla, dvojac iz Srednje Amerike.

- Mi smo Meksikanci iz Monterreya – kaže Francisco, okreće se, otklanja ruksak i pokazuje čiji dres nosi. Na leđima piše Pršo.

image

Francisco i Carla

DRAžEN ANTOLIć

Pa što vas veže za Hrvatsku?

- Nogomet. Znam sa fotografija i filmova da je Split prekrasan i volio bih ga jednom posjetiti, ali u Hrvatsku sam se zaljubio 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Njemačka je u osmini finala izbacila moj Meksiko, a onda ste nas vi osvetili 3:0. Od tada – ja sam najveći fan hrvatske reprezentacije. Davor Šuker, Zvonimir Boban... To su moji junaci – govorio nam je Francisco, a Carla je dodala:

- Ima prekrasne otoke, nadam se da će naše sljedeće putovanje biti na jedan od njih.

image

Francisco i Carla

DRAžEN ANTOLIć

Meksiko je izgubio od Argentine i trenutačno je posljednji u skupini, a Hrvatska okuplja fanove s raznih strana svijeta.


>>> ‘Nadam se da će Livaja biti u prvih 11!‘

Duje Škare stigao je iz Engleske. Viđali smo se tamo lani na Euru. Radio je u Londonu i bio jedan od rijetkih hrvatskih navijača na prvoj fazi Covidom-19 opterećenog turnira. Ovaj put je potegao iz Engleskog do dalekog Katara. Inače je Duje iz Solina.

- Došao sam prije tri dana. Atmosfera je dobra, a domaćini su odlični. Nije točno sve ovo što se često piše da je ovdje skupo, cijene su kao na Rivi – naglasio je Duje.

Video: Dražen Antolić

Potom je na temu utakmice Hrvatske i Kanade kazao.

- Nadam se da ćemo dobit Kanadu, bolji smo. U prvoj utakmici naši su bili malo u grču. Nadam se da će Livaja biti u prvih 11! - poručio je Duje.

Navijači su se okupljali vrlo blizu mjesta gdje su večer ranije pjevali, „kod palca”, divovske skulpture zlatnog prsta. I danas su bili vrlo raspjevani, pa su se navijači ostalih reprezentacija stalno željeli fotografirati s njima. Jedan lokalac s brkovima poželio se tako fotografirati s grupom dobro raspoloženih hrvatskih navijača koji su sjedili na klupi. Nije prošla ni sekunda-dvije već su mu skandirali.

- Mišo Kovač! Mišo Kovač!

Zbunjeno se pokupio, vjerojatno s mišlju kako naši navijači skandiraju ime nekom od suigrača Luke Modrića.


>>> Navijam za Hrvatsku zbog Luke Modrića

Navijači Hrvatske prije susreta okupljali su se na glavnoj gradskoj šetnici Souq Waqifu. No, tamo smo susreli i jednog neobičnog navijača Hrvatske, Kineza Shawa koji živi i radi u Kataru. Šetao je u dresu Luke Modrića.

- Ovdje živim, ali inače sam Kinez. Navijam za Hrvatsku zbog Luke Modrića jer sam navijač Real Madrida. Modrić i Kovačić su moji najdraži igrači – priča nam Shaw. Potom nam je dodatno pojasnio.

- Imam englesko ime, ali sam iz Kine. Hrvatski navijači su odlični, prijateljski raspoloženi. Možete li mi ikako pomoći da dođem do Modrića? - upitao je optimistično Shaw.

image

Navijači Katar

SN
image

Navijači Katar

SN
image

Navijači Katar

SN
image

Navijači Katar

SN


>>> Hrvatska igra na najstarijem stadionu SP-a

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će drugu utakmicu SP-a s Kanađanima na Khalifa International, jedinom od osam stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Stadion je izgređen 1976., a ime je dobio po emiru koji je vladao u doba njegove izgradnje. Godinama je bio najveći stadion u Katru i jedini dom katarske nacionalne reprezentacije, tvrdi Koordinacija.hr.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Stadion je dosad prošao tri rekonstrukcije - 1984., 2003. zbog domaćinstva Azijskih igara 2006. te treću u razdoblju od 2014. do 2017. godine. Ovom posljednjom rekonstrukcijom stadion je dobio željeni izgled te je prvi od osam stadiona Svjetskog prvenstva koji je predstavljen javnosti.

Kapacitet stadiona je 48.000 gledatelja, ima LED rasvjetu terena, a prepoznatljiv je po dva luka koja su njegov simbol.

image
JEWEL SAMAD Afp


>>> Ludnica navijača od samog jutra

Hrvatski navijači su od jutra krenuli sa zagrijavanjem za utakmicu protiv Kanade. Najprije su se okupili ispred hotela Vatrenih gdje su razvili 200-metarsku zastavu i pružili podršku izborniku Daliću i igračima o čemu više možete pročitati OVDJE.

VIDEO: Tomislav Juranović/Jutarnji list

VIDEO: Tom Dubravec/Cropix

Reprezentativci Hrvatske bili su oduševljani ovim iznenađenjem koje su im jutros priredili navijači ispred hotela. Neki od njih poslikali su navijače sa zastavom dugom 200 metara. Prizor za pamćenje. I dodatni motiv Vatrenima da danas pobijede Kanadu...

image

Hrvatski reprezentativci su oduševljeni gestom navijača

PRIVATNA ARHIVA

image

Navijači su na plaži ispred hotela razvili zastavu

PRIVATNA ARHIVA

image

Navijači su na plaži ispred hotela razvili zastavu

PRIVATNA ARHIVA

Nakon toga, navijači su se zaputili na Souq Waquif gdje je počelo ludilo. Ulice su ubrzo obojane u hrvatske boje i kockice, a poseban hit je bio navijački bećarac kojeg je osmislilo veselo društvo iz Slavonije.

"Luka Modrić, Kramarić i Kova, vezni red je iz najluđih snova. U napadu Kramarić, Livaja, izušit će Borjana do jaja. U obrani stari fajfer Vida, ako prođu, to naš Livi skida. Prvo bronca pa rusko finale, ovo zlato uć‘ će u anale. U finalu ruskog šunka legla, sad bi kulin, al‘ domaćin ne da", pjevalo je veselo društvo.

VIDEO: Tomislav Juranović/Jutarnji list

VIDEO: Tomislav Juranović/Jutarnji list

image

Navijači Hrvatske se zagrijavaju za utakmicu s Kanadom

TOMISLAV JURANOVIć

Linker
20. svibanj 2024 06:55