Joško Ponoš / Cropix
AMBICIOZNI STRUČNJAK

SVE JE PODREDIO RADU Balakova se ne može vidjeti na rivi, stalno je na Poljudu...

Balakova se može usporediti s Rejom, jer talijanski je trener u dvije godine imao sličan ritam života. Premda je bio nešto stariji i iskusniji (17 godina više od Balakova)
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. lipanj 2011. 17:23

Što radi bugarski stručnjak Krasimir Balakov, kako provodi splitske dane, pitaju se navijači Bijelih koji nisu u prilici često vidjeti stratega Hajduka na ulicama grada pod Marjanom. Uistinu, samo u rijetkim trenucima Balakov izlazi iz radnog okvira, jer proteklih deset dana, koliko je prošlo otkako je započeo pripreme s Hajdukom, gotovo da i nije osjetio kako izgleda splitska riva, niti je vidio čari mediteranske noći.

Radni dan Krasimira Balakova započinje dolaskom na Poljud između 7.30 i 8.00 sati. Balakov nema automobil, već po njega i suradnike Iliju Grueva i Jonču Arsova dolazi klupski vozač. Još uvijek žive sva trojica bugarskih trenera u hotelu Luxe.

Na Poljudu svaki dan kreće s radnim sastankom koji obavi sa svojim suradnicima i potom u 9.30 ima na rasporedu trening momčadi. S ekipom je “zabavljen” do 15 sati, kada odlazi u hotel na poslijepodnevni odmor i presvlači “radno” u civilno odijelo. Svako poslijepodne Balakov također provodi na Poljudu u razgovorima s klupskim djelatnicima koristeći vrijeme i za pregledavanje raznih video-zapisa. Balakov je do sada praktički od jutra do mraka na Poljudu, a tako će sigurno biti sve do 15. srpnja kada se nakon povratka s priprema u Austriji planira njegovo preseljenje u stan.

Balakova se može usporediti s Rejom, jer talijanski je trener u dvije godine imao sličan ritam života. Premda je bio nešto stariji i iskusniji (17 godina više od Balakova), Reja je također cijeli dan provodio na stadionu, a živio je u apartmanu hotela Atrium.

Linker
18. svibanj 2024 05:53