BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
BLIŽI SE RASTANAK

Brončani Vatreni napušta velikana, već se zna i njegov novi klub? ‘Možda se jednog dana vrati u Hrvatsku‘

Navodno je već u kontaktu s predstavnicima turskog kluba
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. ožujak 2024. 18:32

Škotski mediji tvrde kako se vrijeme Borne Barišića (31) u Glasgow Rangersima bliži svome kraju. Ugovor sa škotskim velikanom završava mu na ljeto, a iduća stanica njegove karijere trebala bi, tvrde, biti Turska. Konkretno Trabzonspor s kojim je, prema pisanju turskih medija, hrvatski nogometaš u kontaktu.

- U posljednjim smo tjednima njegove karijere u Rangersu. Bio je dobar sluga Rangersa, odigrao je svoju ulogu u nekim velikim utakmicama, odigrao je svoju ulogu u nekim velikim razočarenjima, ali nije sam u tome... On neće otići s medaljom koju je možda trebao imati, ali mislim da bi se to moglo reći za tolike članove ove momčadi… Općenito je bio sjajna kupnja. Mogu zamisliti da će vjerojatno odraditi još nekoliko godina u Turskoj, a zatim se možda vratiti u Hrvatsku prije nego što objesi kopačke o klin. Kod igrača ponekad imate osjećaj da dolazi kraj, prirodan kraj, a mislim da je tako i s Barišićem - kazao je škotski novinar Chris Jack u podcastu "Rangers Review Morning Briefing".

image
MARK RUNNACLES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Barišić je iz Osijeka stiga na Ibrox u ljeto 2018. u transferu teškom 2,45 milijuna eura, nedugo nakon što su Bijelo-plavi poraženi od škotskog velikana u kvalifikacijama za Europsku ligu. Tadašnji trener Rangersa Steven Gerrard nazvao ga je nakon tog dvomeča.

- Poslije one naše druge utakmice s Rangersima osobno me nazvao Steven Gerrard i pitao jesam li zainteresiran za dolazak u Glasgow. Meni je to bilo nevjerojatno, ono odjednom stigne poziv s nepoznatog broja, a čovjek se predstavi ‘Hello, my name is Steven Gerrard‘, čudesno - otkrio je tada Barišić

Za Rangerse je odigrao 230 utakmica uz učinak od deset pogodaka i impresivne 54 asistencije. Osvojio je škotsko prvenstvu, Kup i Liga kup, a u aktualnoj sezoni je u borbi za naslov. Nakon 28 odigranih kola Rangersi, naime, zaostaju za liderom Celticom samo jedan bod, ali uz odigranu utakmicu manje. Barišić je ove sezone, pak, odigrao 29 utakmica svim natjecanjima, u njih 25 je bio starter, uz učinak od jednog pogotka i šest asistencija

Linker
26. travanj 2024 00:06