TABITHA ANGHEL/AFP/PROFIMEDIA Tabitha Anghel/afp/profimedia
DIO STAROG POSLA

Real izborio finale Lige prvaka, a sada će zbog toga morati iskrcati milijune, za sve je ‘kriv‘ jedan čovjek

Šest milijuna eura morat će Los Blancosi izdvojiti kao dio odštetne klauzule starog transfera
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2024. 16:10

Real Madrid je samim ulaskom u finale Lige prvaka osigurao najmanje 15,5 milijuna eura, a u slučaju da ‘kraljevi‘ sruše Borrusiju Dortmund i ponovno se popnu na tron, ta će nagrada biti podebljana za još pet milijuna.

Ali, dio tog financijskog kolača morat će otići na račun Chelseaja. Točnije šest milijuna eura morat će Los Blancosi izdvojiti kao dio odštetne klauzule u transferu Edena Hazarda koji je u velikom poslu 2019. stigao na Santiago Bernabeu.

Da priča bude još zanimljivija, Hazard nije član Reala još od prošlog ljeta, a za vrijeme koje je proveo u Madridu može se reći da je za zaborav. Ipak, bez obzira na to da je na terenu proveo malo vremena i pružio gotovo ništa, to ne isključuje obveze koje njegov bivši klub ima prema Chelseaju.

image
KURT DESPLENTER Belga Via Afp

Jedna od točaka ovog transfera (oko 150 milijuna funti plus 50 u bonusima) je upravo ta što je momčad stigla do finala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, budući da ‘uvjeti njegovog transfera nakon odlaska sa Stamford Bridgea i dalje vrijede‘, barem prema onom što tvrde mediji na Otoku.

Vrijeme Edena Hazarda u Real Madridu sažeto je na ukupno 76 utakmica u četiri sezone u kojima je postigao sedam pogodaka i za mnoge, bio jedno od najgorih pojačanja u povijesti bijele momčadi.

Linker
09. lipanj 2024 21:59