DAMIR KRAJAC Cropix
U IGRI JE VELIK NOVAC

SN doznaju novosti oko posla koji je bombastično odjeknuo, oglasio se predsjednik: ‘Nije još potpisano, ali...‘

Bio bi ovo najveći posao u povijesti drugoligaša, ali i daleko rekordan transfer lige
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 11. lipanj 2023. 22:22

Samo dan nakon što je Kustošija u prvoj utakmici doigravanja za ostanak u Prvoj NL na domaćem terenu trijumfirala 2:1 protiv Zrinskog, zagrebačka je momčad u središtu pozornosti. Ne zbog rezultata, već zbog informacije koju je na društvenim mrežama proširio ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano koja glasi: ‘‘Barcelona potpisuje 18-godišnjeg braniča Kustošije Mikayila Fayea.‘‘ Vijest je odjeknula poput bombe, pogotovo jer se mladi reprezentativac Senegala i ranije povezivao s katalonskim klubom, ali i mnogim drugima, a sve smo nakon što je ova priča počela kružiti internetom, odlučili provjeriti kod predsjednika Kustošije Vladimira Babića.

- Istina je, za Fayea postoji ogroman interes. Prate ga Borussia Dortmund, Chelsea, Barcelona, Genk, Atalanta već duže vrijeme. Međutim, jučer je odigrao 90 minuta protiv Zrinskog u prvoj utakmici doigravanja, još uvijek nismo službeno potpisali ugovor s Barcelonom, ali pregovori jesu u tijeku...

Kako Fabrizio doznaje, u igri je pet milijuna plus mogući bonusi. To će u svakom slučaju biti rekordan transfer Kustošije, ali isto tako uvjerljivo najveći transfer nekog hrvatskog drugoligaša, a čak se i neki prvoligaši ne mogu pohvaliti da su ikada prodali igrača za takvu sumu novaca. Čeka se naravno, još samo potvrda i igračevih agenata.Tener Kustošije Samir Toplak potvrdio je kako u svojoj dugačkoj karijeri nije trenirao tako talentiranog igrača.

- Odgovorno tvrdim da je riječ o najboljem lijevom braniču u Hrvatskoj. Pazite, pričam iz pozicije trenera kroz čije su ruke prošli silni talenti HNL-a. Od Lukasa Kačavende pa nadalje. Faye je najkompletniji igrač u karakternom, mentalnom i fizičkom smislu.

Prvi se put vijest da igrača koji može pokrivati pozicije lijevog i središnjeg braniča prate brojni skauti, počela ‘vrtiti novinarskim krugovima‘ nakon utakmice protiv Rudeša u kojoj je Faye igrao do 82. minute susreta u kojemu je Kustošija senzacionalno slavila 2:1 protiv lidera, a kasnije će se ispostaviti i prvaka Prve NL. Na tribini stadiona u Kustošiji našli su se ljudi iz Eintracht Frankfurta, Atalante pa tako i Barcelone. Faye, koji se od zime priključio Kustošiji usprkos interesu Marseillea, kako javlja izvor blizak igraču, postao je standardni prvotimac u momčadi Samira Toplaka te je u drugoj polovici sezone nastupio 14 puta od čega je jednom zabio i asistirao. Bio je jedna od ključnih figura u pobjedi protiv Zrinskog Jurjevca u prvoj utakmici doigravanja, a možda je upravo ta partija bila dokaz skautima da se u igrača isplati uložiti.

Linker
10. svibanj 2024 13:45