Joel Pohjanpalo (desno)

 HEIKKI SAUKKOMAA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Heikki Saukkomaa/shutterstock Editorial/profimedia
STIŽE JOŠ JEDNO POJAČANJE?

Talijani tvrde: Dinamo poslao službenu ponudu za finskog golgetera koji je igrao protiv Vatrenih na Rujevici

Odlično se snalazi u 16-ercu, za njega nogometni stručnjaci govore da je rođeni strijelac
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 20:16

Prema pisanju talijanskih medija, konkretno dnevne novine koja izlazi u Veneciji, "La Nuova di Venezia e Mestre", Dinamo je talijanskom drugoligašu Veneciji poslao službenu ponudu za napadača Joela Pohjanpala! Ovaj 28-godišnji reprezentativac Finske (63 utakmice, 14 pogodaka) lani je u dresu Venecije na 37 utakmica postigao 19 zgoditaka i imao je sedam asistencija, bio je jedan od najboljih igrača talijanskoga kluba, koji u doigravanju nije uspio izboriti prvoligaški status, eliminirao ga je Cagliari.

Pohjanpalo ima ugovor s Venecijom do 2025. godine, ali ima i klauzulu u tom ugovoru na temelju koje može otići ponudi li potencijalni kupac tri milijuna eura. Talijani navode kako su "užareni kontakti" između vodstva Dinama i Venecije, a ističe se da je za finskoga golgetera zainteresiran i engleski West Ham.

Finski je napadač došao u Veneciju prošle godine, nakon što mu je bila završena posudba u turskom Rizesporu iz Bayera iz Leverkusena, koji ga je prodao Talijanima za 2,5 milijuna eura. Počeo je igrati u Helsinkiju, a u karijeri je, uz igranje u Leverkusenu i Rizesporu, promijenio niz klubova. Leverkusen ga je, naime, posuđivao još i Aalenu, Fortuni Düsseldorf, HSV-u, te Union Berlinu, nakon što ga je prije devet godina kupio za 1,5 milijuna eura od Helsinkija. Iako Talijani ističu da se Pohjanpalo dobro snašao u Veneciji, te da bi želio ostati, izlazna bi ga klauzula mogla transferirati u neki drugi klub.

Pohjanpalo je, dodajmo i to, igrao za Finsku protiv Hrvatske na Rujevici u kvalifikacijama za odlazak na SP u Rusiji (6. listopada 2017.), ta je utakmica okončana 1:1 remijem, Hrvatska je primila pogodak u 90. minuti i nakon tog dvoboja bio je smijenjen izbornik Ante Čačić, a dan poslije naslijedio ga je Zlatko Dalić. Pohjanpalo tada nije bio strijelac (zabio je Soiri), ali je odigrao dobrih 90 minuta.

Zanimljivo je, nadalje, kako je prošloga ljeta i grčki AEK, Dinamov suparnik u kvalifikacijama za Ligu prvaka bio zainteresiran za ovoga Finca, ali bio je Grcima preskup, nisu željeli izdvojiti 2,5 milijuna eura.

Pohjanpalo se odlično snalazi u 16-ercu, za njega nogometni stručnjaci govore da je rođeni strijelac, a za mjesec dana navršit će 29 godina. Talijanski mediji navode i da se sad čeka odgovor Venecije na Dinamovu ponudu, ovih ćemo dana, dakle, vidjeti hoće li biti realiziran ovaj potencijalni transfer.

Tragom ove informacije upitali smo na Maksimiru je li službena ponuda za Finca poslana i dobili negativan odgovor.

Linker
28. travanj 2024 13:10