GORAN SEBELIC Cropix
REPREZENTATIVAC ST. MARTINA

U Istru stiglo veliko pojačanje iz Švedske, 24-godišnji krilni napadač potpisao na dvije godine

Njegov dolazak će biti važan plus u rosteru koji se priprema za novog trenera Mislava Karoglana
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. lipanj 2023. 17:05

Dosadašnji igrač švedskog drugoligaša Ostersundsa, Chiovanie Amatkario, potpisao je ugovor za Istru 1961 do 2026.godine.
Radi se o krilnom napadaču, koji je 20.svibnja navršio 24 godine. Rođen je u Den Haagu, a po porijeklu je sa Antila, odnosno iz Saint Martina, jednog od otoka u karipskom moru. Obzirom da ima dvojno državljansto (Nizozemska i Saint Marteen), Amatkario je prihvatio igranje za reprezentaciju te zemlje, koja će sada nastupati na Gold cupu.

U pitanju je igrač koji je u Ostersundu odigrao 43 utakmice od početka 2022.godine, sa 11 pogodaka i 1 asistencijom. Ugovor mu je sa švedskim klubom trajao do kraja 2023.godine, ali je postignut dogovor u trokutu sa Istrom da se isti raskine i prijeđe u Pulu. U subotu je Amatkarijo odigrao posljednju utakmicu za svoj klub, koji je pobijedio Orgyte IS 2:1. Tamo je sada jednomjesečna pauza i to će biti iskorišteno za transfer.

U pitanju je 175 centimetra visok igrač, kojeg krase vrlo dobra tehnika i iznad svega izrazita brzina te posljedična prodornost. Istra je bila deficitarna takvim profilom igrača pa će njegov dolazak biti važan plus u rosteru koji se priprema za novog trenera Mislava Karoglana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 13:27