Joško Gvardiol

 TOBIAS SCHWARZ Afp
ODLUČILI SU PODVUĆI CRTU

Ultimatum za Guardiolu i Manchester City, u Leipzigu pronašli zamjenu za Joška Gvardiola

U redovima njemačkog kluba traže okruglih 100 milijuna eura za hrvatskog stopera
Piše: SNObjavljeno: 28. srpanj 2023. 07:42

Transfer Joška Gvardiola iz redova RB Leipziga u Manchester City i dalje ‘visi u zraku‘. U Leipzigu traže okruglih 100 milijuna eura za hrvatskog stopera koji je itekako voljan pojačati redove aktualnog pobjednika Lige prvaka, ali konačnog dogovora i dalje nema.

Daily Mail navodi kako su u Leipzigu odlučili podvući crtu i spriječiti daljnje odugovlačenje posla. Naime, ukoliko prodaju Gvardiola moraju na vrijeme uoči početka sezone pronaći alternativnu zamjenu, a vrijeme prolazi. Na radaru Leipziga su Lyonov Castello Lukeba i Lutsharel Geertruida iz Feyenoorda, ali konkretan posao neće se dogoditi dok se ne razriješi pitanje Gvardiolove sudbine.

Derbi između Leipziga i Bayerna na rasporedu je 12. kolovoza u Njemačkom superkupu i trener Marco Rose želi do tog datuma znati na koga može računati u novoj sezoni. Dakle, ako se posao zgotovi, to bi se trebalo dogoditi u sljedeća dva tjedna.

A i Cityju je u interesu da definira momčad čim ranije. Utakmica Community Shielda protiv Arsenala na rasporedu je 6. kolovoza, a vikend nakon toga ‘Građani‘ započinju obranu premierligaškog naslova utakmicom protiv Burnleyja.

Od prinova u svlačionicu Manchester Cityja ovog ljeta stigao je tek naš Mateo Kovačić, dok je Riyad Mahrez prodan Al-Ahliju, Ilkay Gündogan je kao slobodan igrač potpisao za Barcelonu, a medijski se spominju mogući odlasci Bernarda Silve i Kylea Walkera. Dakle i Pepu Guardioli je itekako u interesu da čim prije dovede željena pojačanja.

Linker
27. svibanj 2024 18:31