Nadareni vezni Niko Janković
 TOMAS/CROPIX
Na meti uglednika

Velikog maksimirskog talenta želi pola Njemačke, otac otkriva: Nude svašta, ali Niko želi sveti dres

Put u Maksimiru neće mu biti lagan, jer u Maksimiru je konkurencija doslovno strašna
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. svibanj 2020. 08:06

Niko Janković (18) jedan je od maksimirskih talenata kojima stručnjaci predviđaju veliku nogometnu karijeru. Ne postoji hrvatski menadžer koji ga ne želi u svom “dvorištu”, a to je u pravilu najbolji pokazatelj nečijeg potencijala. Jankovića je javnost upoznala kao jednog od glavnih igrača Dinama u juniorskoj Ligi prvaka, a i stalni je član U-19 reprezentacije. Visoki (186 cm) veznjak sjajno igra s obje noge, a dodatno se ističe “njemačkom” disciplinom i neumornom trkom. Koju je stekao baš igrajući kao dijete tri godine za Stuttgart.

“Na početku su mi govorili da ne mogu trčati kao njihova djeca, jer je to njima urođeno. E onda je u meni proradio “dišpet” pa sam im dokazao da mogu trčati. I to više od svih.”
Sa 16 godina prihvatio je Dinamov poziv da se vrati u domovinu, “malo nostalgije, ali presudilo je to što mi je Dinamo nudio sjajnu školu i uvjete za razvoj.” Izbor koji ćemo uvijek pozdraviti, a da je bio u pravu pokazao je i ogled s Bayernom koji su Modri izbacili u juniorskoj Ligi prvaka. Međutim, Nijemci su poznati kao nacija koja nikada ne odustaje i mladi Janković svako se malo součava s ponudama njihovih klubova. Kažu nam da Stuttgart nikada nije odustao od njega, ali da ga uporno žele i Hertha, Eintracht, Fortuna...

- Nude svašta, ali Dinamo je jedini Nikin izbor, želi odjenuti “sveti dres” kao igrač prve momčadi - kazao nam je i otac Boris.
Put u Maksimiru neće mu biti lagan, jer u Maksimiru je konkurencija doslovno strašna. Nedavno smo pisali kako bi Jovićević na početku priprema za novu sezonu mogao imati više od 50 igrača, koji su pod profesionalnim ugovorom i koji vide svoju šansu u prvoj momčadi. Janković je naučio biti strpljiv i svoju će šansu vjerojatno potražiti kroz igre u Dinamu II. Iako mnogi stručnjaci tvrde da već na ljeto trebao igrati prvoligaški nogomet. S takvim talentom, trkom i njemačkom disciplinom bio bi pojačanje u veznom redu nekoliko klubova Prve HNL.

Međutim, Jankovićev je jedini izbor Dinamo. Za početak i Dinamo II, samo da na seniorskoj sceni pokaže sve što zna i može. Za Bundesligu i druge klubove ima vremena...

Linker
30. travanj 2024 21:22