Hrvatska - Senegal
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
A SADA SLIJEDI ONO PRAVO

VIDEO: USPJEŠNA GENERALKA VATRENIH U GRADSKOM VRTU Senegalci šokirali tribine, ali pogledajte kako su Perišić i fenomenalni Kramarić okrenuli priču

Nogometaši Hrvatske pobijedili su Senegal sa 2-1 (0-0) u posljednjoj pripremnoj utakmici odigranoj u petak pred 16.000 gledatelja u osječkom Gradskom vrtu, pred odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. lipanj 2018. 18:44

HRVATSKA - SENEGAL 2:1 (Perišić 63', Kramarić 78'/Sarr 48')

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić (od 67. L. Kalinić); Vida, Ćorluka, Lovren (od 46. Jedvaj), Strinić; Badelj (od 46. Kramarić), Rakitić (od 65. Kovačić); Rebić (od 61. Brozović), Modrić, Perišić; Mandžukić (od 46. N. Kalinić)

SENEGAL (4-4-2): Diallo; Gassana, Sane, Koulibaly (Mbodji), Sabaly; Sarr (od 75. Pape), Ndiaye (od 75. Diouf), Guaye (od 88. Ndoye), Niang (od 63. Balde); Sakho (od 85. Sow), Mane

Rezultat na kraju dobar, odličan, jer mogli su Senegalci lako šokirati Gradski vrt i potopiti samopouzdanje Dalićevim izabranicima, moglo je završiti svakako. Ovako ipak, barem na semaforu, izgleda bolje, pobjedu je opet potpisao Andrej Kramarić. Zabio je prvi hrvatski gol iz igre nakon dvoboja s Grčkom u Maksimiru, možda baš njime krene serija.

Nije bilo Šime Vrsaljka, Domagoj Vida sad je igrao na desnom boku, lijevo je bio Strinić Mario Mandžukić bio je u špici umjesto Kramarića. To su bile promjene u početnom sastavu u odnosu na Liverpool i dvoboj s Brazilom, Hrvatska je u prvih nekoliko minuta krenula odlučno, Rebić je ubacio pred vrata već u drugoj minuti, a šest minuta kasnije nakon ubačaja Perišića glavom je pucao Mandžukić. Bio je to dvoboj iz Serie A, u skoku s njim bio je Napolijev branič Koulibaly.

Mandžo ga je nadvisio, ali i pucao pokraj gola. Već u idućoj akciji Modrić je pronašao Rebića, on vratio Modriću, no završnica te akcije nije bila prava, ali je dojam igre Hrvatske u početnim minutama bio obećavajući. Međutim, potom su naši prikočili, a krenuli su Senegalci, do kraja poluvremena puno je više 'vatre' bilo pred Subašićem. Mane je prolazio kroz hrvatsku obranu kao kroz stiropor, jednom je pretrčao Ćorluku, drugi put 'otresao' Vidu. Prvi je put vratio loptu Sakhu, on je pucao, Subašić uz dosta muke zaustavio loptu. Drugi Maneov 'spust' nije završio tako opasno, ali je potom, pred kraj poluvremena dvaput lijevu stranu hrvatske obrane izvozao Sarr.

Iskoristio je prvo nesporazum Perišića i Strinića i zapucao prema golu s dvadesetak metara, a onda je prošao Strinića i Lovrena, htio asistirati pred gol, ali je Subašič osujetio dodavanje. Hrvatska cijelo to vrijeme nije bila pretjerano opasna, najviše je uzbuđenja bilo u 23, minuti kad je Sabaly, činilo se, s leđa gurnuo Mandžukića, ali kaznenog udarca nije bilo.

Na početku drugog dijela Dalić je Mandžukića zamijenio Nikolom Kalinićem, Badelja Kramarićem i Lovrena Jedvajem, najboljom se odlukom pokazao ulazak Kramarića. Ali, malo kasnije, jer, prvo su zabili Senegalci. Vida je zaspao na dugu loptu, a taj opasni Sarr uspio matirati Subašića. Tek tada Hrvatska počinje prijetiti, ponajviše Kramarić.

Prvo je pogodio gredu, onda još jednom opasno pucao preko gola, u negdje u tim trenucima Senegal je imao 'meč-loptu'. Opet je loše reagirala hrvatska obrana, Sakho i Mane bili su u velikoj prilici, ali je Sakho pogrešno dodao igraču Liverpoola i Subašić je uhvatio loptu. Nije sve to skupa izgledalo dobro, ali onda je stigao taj sretni pogodak Perišića iz slobodnog udarca i okrenuo tijek utakmice.

Imala je tada Dalićeva momčad prilike, dosta opasnih akcija, a junak je opet bio Kramarić. Pogodio je suprotni kut za pobjedu i optimizam. Moglo je biti još golova, s obje strane, jednom se na povratnu loptu okliznuo Modrić, a najbliže je izjednačenju bio Sadio Mane. Gađao je odlično iz slobodnog udarca, Lovre Kalinić dobro se ispružio i uspio odbiti loptu u gredu. Velika obrana, za pobjedu pred Rusiju. Pobjedu koja uvijek dobro dođe uoči velikog natjecanja.

Linker
02. svibanj 2024 17:40